Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, üyelerine, dövizlerini bozdurarak, Türk lirasına çevirmeleri ve ticaretlerini lira üzerinden yapmaları çağrısında bulundu.

        Tiryakioğlu yazılı açıklamasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, vatandaşlara döviz birikimlerini Türk lirasına çevirmeleri yönünde yaptığı çağrıyı hatırlatarak, yerel para birimleriyle ticaret için harekete geçildiği, çeşitli görüşmelerin sağlandığı bir dönemde, Türk lirasının sığınılacak en güvenilir liman olduğunu belirtti.

        GTB ve Borsa Gaziantep Platformunun 3 bin civarındaki üyesine, Türk lirasına destek vermeleri çağrısında bulunan Tiryakioğlu, "Mevduatında dövizi olan tüm üyelerimizi, paralarını Türk lirası veya altına dönüştürmeye, ticaretlerini de Türk lirası üzerinden yapmaya davet ediyoruz. Bu şekilde döviz yerine kendi paramız değer kazanacaktır." ifadesini kullandı.

        GTB'nin döviz kuruyla işlem yapmadığını ve şimdiye kadar da bankalarda herhangi bir döviz hesabının bulunmadığını belirten Tiryakioğlu, bu tarihten itibaren de dövizle ilgili hiçbir yatırım hesaplarının ve projelerinin söz konusu olmayacağını bildirdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler