Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MERSİN (AA) - Acil Sağlık Hizmetleri Haftası kapsamında Sağlık Bakanlığı tarafından geçen yıl başlatılan "Ambulansa Yol Ver, Hayata Yol Ver" kampanyasıyla ilgili Mersin'de etkinlik düzenlendi.

        Aliye Pozcu Okulunda düzenlenen etkinlikte, acil sağlık hizmetlerinden sorumlu Sağlık Müdür Yardımcısı Necmettin Yazıcıoğlu, öğrenci ve öğretmenlere acil sağlık hizmetlerini tanıttan kısa filmler eşliğinde, 112 acil sağlık hizmetlerinin işleyişi hakkında bilgi verdi.

        Bilgilendirmenin ardından öğrencilere acil sağlık hizmetleri temalı şapka, balon, broşür, kalem, silgi dağıtılarak okul bahçesinde bulunan ambulanslar öğrencilere yakından tanıtıldı.

        Mersin İl Sağlık Müdürü Aytekin Kemik, etkinlikte yaptığı konuşmada, acil sağlık hizmetlerinin yurt genelinde en uç noktalara kadar yayılmış, kesintisiz olarak hizmet veren, il merkezlerindeki komuta kontrol merkezlerine bağlı olarak çalışan, tüm ilçelerde ve bazı önemli noktalarda kurulmuş istasyonlardan oluşan büyük bir sistem olduğunu belirtti.

        İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca da öğrencilerin bilinçlendirilmeyi amaçlayan bu etkinlikte bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler