Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MERSİN (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından hazırlanıp orman, su ve tabiat alanında vatandaşları bilinçlendirmek için kullanılan "Mobil tanıtım aracı" Mersin'e geldi.

        Mersin Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, Özgecan Aslan Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte, çocuklara tabiat sevgisi aşılamak, vatandaşları da ormancılık ve su alanında bilinçlendirmek amacıyla 81 ili gezen 5 adet mobil tanıtım aracının yeniden yollara çıktığını söyledi.

        Orman ve Su İşleri Bakanlığının yaptığı faaliyetleri mobil tanıtım araçları ile vatandaşlara anlatıldığını söyleyen Yılmaz, "Orman teşkilatı olarak 1839'dan beri halkımızın hizmetindeyiz. Ülkemizin en eski, en köklü ve en güçlü kurumlarından biriyiz. Orman yangınlarına karşı mücadelede dünyanın en başarılı ülkesiyiz. Yanan alanları tekrar ağaçlandırıyoruz. Dünyada ağaçlandırma yapan ülkeler sıralamasında ilk 3'e giriyoruz. Kurduğumuz bal ormanları ile bal üretiminde dünya ikinciliğine yükseldik." dedi.

        Mahmut Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Mersin'de ormancılık alanında büyük projelere imza attık. Son 10 yılda 89 milyon fidan ürettik ve toprakla buluşturduk. Arıcılarımızı desteklemek amacı ile 29 adet bal ormanıyla en fazla bal ormanına sahip bölge müdürlüğüyüz. Son 10 yılda arıcılık, seracılık, güneş enerjisi, büyük ve küçükbaş hayvancılık gibi alanlarında yüzde 20'si hibe olmak üzere 28 milyon liralık ORKÖY kredisi vererek orman köylümüzü destekledik. Orman teşkilatı olarak kırsal kalkınmanın lokomotifi durumundayız. Bizlere her zaman destek ve yardımcı olan başta Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez'e teşekkür ediyorum. Bu tanıtım organizasyonunun bizler, milletimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum."

        Etkinlik alanında ayrıca vatandaşlara ücretsiz 6 bin adet fidan dağıtıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler