Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EDİRNE (AA) - Edirne'de Cumhuriyet Meydanı projesi ile üç tarihi caminin bulunduğu alanın "altın şehir" olarak tanımlanmasıyla bölgeyi daha çok turistin ziyaret etmesi planlanıyor.

        Edirne Valisi Günay Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Selimiye, Üçşerefeli ve Eski camilerin yapıldığı alanın geometrik olarak üçgeni andırması nedeniyle bölgenin "altın üçgen"' olarak anıldığını anımsattı.

        Bölgenin yapılması düşünülen Cumhuriyet Meydanı projesiyle önemli bir turizm destinasyonu haline geleceğini ifade eden Vali Özdemir, şunları söyledi:

        "Hızlı tren projesi işliyor, hızlı trenden önce turizm açısından hazırlıklar tamamlanmalı diye düşünüyorum. Çünkü hızlı trenle 45 dakikalık bir mesafeye inecek olan Edirne çok fazla konuğu ağırlama imkanına kavuşacak. Özellikle hafta sonları ben çok yoğun bir akın olacağını düşünüyorum. Bu kapsamda Cumhuriyet Meydanı ile beraber altın üçgen dediğimiz yerin entegresi çok önemli bir alanı oluşturacak. Her kentin bir 'old town'u var biz de 'gold town' yapacağız. Farklı bir bakış açısıyla 'gold town' dediğimiz zaman da daha fazla ilgi çekeceğini düşünüyorum."

        Hızlı tren projesinin tarihi yapılara zarar vermeden ilerlemesi için titiz bir çalışma yürütüldüğünü belirten Özdemir, hızlı trenin 2020 yılında işlemeye başlayacağını aktardı.

        Edirne'nin turizm açısından hızlı trenin işleceği zamana kadar her alanda hazırlığını tamamlaması gerektiğini vurgulayan Özdemir, şöyle dedi:

        "Turizm Konseyi ve turizm çalıştayları çalışmalarımız daha da hız kazanacak. Halk, sivil toplum kuruluşlarının görüş ve önerileriyle Edirne'nin turizmden elde ettiği geliri daha da artırmak gayemiz. Hızlı trenle artacak olan turist sayısının günübirlik dışında konaklamak isteyen turistin konaklama ihtiyacı da göz önüne alınarak planlamalar yapılacak. Edirne’ de de biz bunu en kısa zamanda 2017 ile beraber yoğun bir turizm çalışmalarına başlamış olacağız ki 2020'ye hem alt yapımızı hem insanlarımızı hem de şehrimizi hazırlayalım. Amacımız planlı bir turizm hamlesi ve bunu yaparken de bütün paydaşlarla beraber, halkla beraber bu işi yapmamız gerekiyor. Çünkü halk ne istiyor, şu andaki imkanlarımız nelerdir ve bizim 2020 deki amaçladığımız hedefler nelerdir ve bu bir yol haritası çizerek bu yol haritasını hep beraber yürüyeceğiz."

        Özdemir, yatırırımcılara ve turizmden gelir elde edenlere yeni konseptlerin gözardı edilmemesi tavsiyesinde bulundu. Özdemir, tarihi konaklarda kalmayı tercih eden turist sayısının arttığını, bu yüzden tarihi konakların restore edilmesi gerektiğini, bu projelerde yer almak isteyen vatandaşlara destek vereceklerini dile getirdi.

        Tarihi çarşıların da turistik amaçlı mekanlar haline getirilmesi gerektiğine işaret eden Özdemir, "Alışveriş merkezleri yapıldıktan sonra eğer biz tarihi çarşılarımızla ilgili bir düzenleme yapmaz isek tarihi çarşılarımızı AVM'lere kurban vermiş oluruz. Onun için biz hemen alternatif anlamda bu düzenlemeleri de hızlı bir şekilde yaparsak hem tarihi çarşılarımızı kurtarmış olacağız, hem de 2020'de hızlı trenden sonra İstanbul’un turizm, kültür ve sosyal anlamda ihtiyaçlarını karşılayacak mekanlar oluşturacağız." sözlerine yer verdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler