Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAMSUN (AA) - MUSTAFA ÇAVUŞ - Samsun'da kaldığı huzurevinde yanından ayırmadığı radyosu ve 50 yıl önce hayatını kaybeden Hanife'ye olan sevgisiyle hüzünlendiren 72 yaşındaki Celal Aktaş, yaşamını yitirdi.

        Samsun Büyükşehir Belediyesi Huzurevi'nde 3 yıl kalan Aktaş, zamanın büyük bölümünü odasında ya da bahçedeki kameriyede, çobanlık yaptığı yıllardan beri yanından ayırmadığı radyosundan türküler dinleyerek geçiriyordu.

        Aşık olduğu Hanife'nin 50 yıl önce kaza kurşunuyla yaşamını yitirmesi üzerine hayata küsen ve hiç evlenmeyen Aktaş, o günden beri radyodan dinlediği türkülerle gerçekleştiremediği hayallerine teselli bulmaya çalışıyordu.

        Huzurevinin diğer sakinleriyle zorunlu olmadıkça konuşmayan, günlerini kavuşamadığı Hanife'sini düşünerek geçiren Aktaş, kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi.

        Anadolu Ajansının "Elinden radyoyu, gönlünden Hanife'yi düşürmüyor" başlığıyla hikayesini haberleştirdiği Aktaş'tan geriye, elinden düşürmediği radyosu kaldı.

        - Arkadaşına verdiği radyosu hatıra kaldı

        Huzurevi sakinlerinden 68 yaşındaki Ahmet Gülaçtı, AA muhabirine, arkadaşının vefatından duyduğu üzüntüyü dile getirerek "Çok üzüldük. Devamlı kameriyede radyo dinlerdi. Geçen hafta kırmızı bir radyo ile geldi. 'Celal, senin radyon vardı ya' dedim. 'Cızırtı yapıyor' dedi. Eski radyosunu bana verdi. Hatıra olarak kaldı. Allah rahmet eylesin." dedi.

        Aktaş'ı son yolculuğunda yalnız bırakmayan 65 yaşındaki Alattin Özbalıkçı da huzurevine Aktaş ile geldiklerini anlatarak "Gelirken beraberdik. Giderken de mezarına kadar uğurladık. Celal amca, çok özleyeceğimiz bir arkadaşımız. Kız kardeşinin yanına defnedildi." ifadesini kullandı.

        Huzurevi sakinlerinden 69 yaşındaki Aysel Sezer ise çok sevdikleri arkadaşlarının vefatından büyük üzüntü duyduklarını vurgulayarak "Celal amca çok iyi bir insandı, hayat doluydu. Geride çok sevdiği radyosu kaldı. Allah rahmet eylesin." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler