Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUŞ (AA) - Muş Valisi Seddar Yavuz, çocukların okula devamını sağlamanın, velileri, aileleri ve toplumu bu konuda bilinçlendirmenin en önemli görevlerden olduğunu bildirdi.

        Valilikteki toplantı salonunda düzenlenen "Halk Buluşmaları" toplantısında konuşan Yavuz, devletin ve hükümetin ihtiyaç sahibi insanların yanında olduğunu söyledi.

        Yavuz, son dönemde cumhuriyet tarihi boyunca hiç görülmemiş ölçüde sosyal politikalara öncelik verildiğini dile getirerek, bu dönemde kimsesizlerin, yaşlıların, engellilerin, fakir ve tüm dezavantajlı grupların ihtiyaçlarının karşılanması ve sorunlarının çözümü yönünde ciddi politikalar geliştirildiğini kaydetti. Geliştirilen politikaların yerine getirilmesini bizzat takip ettiğini belirten Yavuz, "Sosyal yardım konusu, özü itibarıyla üzerinde ciddiyetle durulması gereken bir konudur. İnsanları miskinliğe, atalete sevk etmeden, onurlarını kırmadan sorunlarını çözüme kavuşturmaya çalışıyoruz." dedi.

        - "Çocukların okula gönderilmesi beni üzüyor"

        Vali Yavuz, ilde bazı çocukların okula gönderilmediğini öğrendiğini belirterek, şunları kaydetti:

        "Bu hadise beni ziyadesiyle üzmektedir. Çocuklarımızın okula devamını sağlamak, velileri, aileleri ve toplumu bu konuda bilinçlendirmek bizlerin en önemli görevlerindendir. Bilindiği üzere okula gidemeyen bir hayli kız çocuğumuz var. Buradaki aileler eminim kendi çocuklarının iyi bir eğitim alarak ilerde bir doktor, mühendis, öğretmen, hakim, savcı veya bir başka meslek sahibi olup, kendi ayakları üzerinde durmasını en az bizim kadar istiyorlardır. Gönül arzu ederdi ki, bütün kadınlarımız üniversiteyi bitirsin, iyi eğitim alsın. Bütün kadınlarımız bir meslek sahibi olsun."

        Vali Yavuz, konuşmasının ardından toplantıya katılan vatandaşların sorunlarını dinledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler