Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri, son 3 ayda reklam içerikli ve kaçak 63 totem tabela ile 500 yön levhasını kaldırdı.

        Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Zabıta Daire Başkanlığının koordinasyonunda Fen İşleri, Kent Estetiği, Destek Hizmetleri ve Makine İkmal Dairesi başkanlıkları ekipleri, izinsiz takılan tabela, totem, reklam içerikli yön levhası, direkli ticari tanıtım levhalarının kaldırılmasıyla ilgili çalışmaların devam ettiği belirtildi.

        Kentin ana arterlerinin modern bir görünüme kavuşması, mimarlık ve şehircilik kuralları çerçevesinde kent estetiğine katkı sağlanması amacıyla çalışmalarını yürüten ekipler, Çayyolu, Yaşamkent, Esenboğa Havalimanı yolu, Konya yolu, Eskişehir yolu, Kazan, Samsun yolu, Ayaş yolu gibi birçok bölgede, direkli totemleri kaldırdı.

        Ekipler, son 3 ayda "Ticari Tanıtım Tabela Yönetmeliği"ne aykırı takıldığı tespit edilen 63 reklam totemini ve 500 reklam içerikli yön levhasını sökerek sahipleri hakkında idari yaptırım tutanağı düzenledi.

        Açıklamada, zabıta ekiplerinin görsel kirliliğe neden olan, trafik açısında tehlike arz eden ve izinsiz olarak elektrik direklerine, trafik işaret levhalarına takılan reklam içerikli yönlendirme levhası ve tabelalarının kaldırılmasıyla ilgili çalışmalarına devam ettiği vurgulandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler