Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SİNOP (AA) - Emekli öğretmen Suna Çıvgın, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'ndan (KOSGEB) aldığı destekle iş yeri açtı.

        Ayancık ilçesinde ikamet eden iki çocuk annesi Çıvgın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık iki yıl önce KOSGEB'den aldığı destekle açtığı iş yerinde el yapımı çemen üretimi yaptığını söyledi.

        Çıvgın, "Daha önceleri çemen yapmayı bilmezdim. Emekli olduktan sonra komşularımda gördüm. Bir süre sonra kendim de yapmaya başlayınca iş yeri açmak istedim. KOSGEB'e başvurdum ve oradan aldığım destekle iş yerimi açtım." diye konuştu.

        Ürettiği çemenleri için marka başvurusunda bulunduğunu ve kabul edildiğini vurgulayan Çıvgın, şöyle konuştu:

        "Hazırladığım projede, kendime özgü formüllerle vücutta ve ağızda koku yapmayan çemeni sosyal medyada adını duyurdum ve şimdi Türkiye’nin her yerine ürünlerimi satıyorum. Şu anda büyük bir firma değilim. Ancak ilerleyen yıllarda büyümeyi hedefliyorum. Önce çemen ve kuşburnu ile başladım. Ardından tarhana ve turşu yaparak iş yerimi daha geliştirmeye ve büyütmeye çalışıyorum."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sinop haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sinop Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler