Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KARS (AA) - Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, kış şartlarının ağır geçmesinin ardından yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı.

        Sarıkamış Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı ekipler, 2 bin 500 rakımlı Düzmeşe, Suludere ve Keklik Deresi mevkisinde yaşayan etçil yaban hayvanlar için 100 kilogram sakatat, kuşlar için de ot, saman, ekmek ve 200 kilogram buğday bıraktı.

        Sarıkamış Orman İşletme Müdürü Cemal Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aralık ayının ilk haftası olmasına rağmen aşırı soğuk olduğunu belirterek, yaban hayvanların soğuk havalardan olumsuz etkilendiğini söyledi.

        Özellikle geceleri hava sıcaklığının sıfırın altında 23 dereceye kadar düşmesiyle yaban hayvanların yiyecek bulmakta zorlandığını ifade eden Çelik, "Yaban hayatı sadece Sarıkamış'ta değil, Türkiye'nin her tarafında korunması gerekir. Ancak Sarıkamış, coğrafi konumu, sarıçam ormanları ve karın başkenti olduğu için burada yaban hayatının korunması çok önemlidir." diye konuştu.

        Sarıkamış ormanlarında farklı türlerde yaban hayatın mevcut olduğunu hatırlatan Çelik, şunları kaydetti:

        "Zengin yaban hayatı içinde vaşak, ayı, kurt, tilki ve tavşan barınmaktadır. Bunlardan etçil hayvanlar için et, kemik, sakatat, otçul hayvanlar için de arpa, buğday, ot, saman ve ekmek gibi yiyecekleri ormanların muhtelif yerlerine bırakıyoruz. Yaban hayvanlarının neslinin devam etmesi çok önemlidir. Bu yemleme faaliyetimizi kış boyunca sürdüreceğiz."

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler