Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KIRKLARELİ (AA) - Trakya Kalkınma Ajansı öncülüğünde Kırklareli Üniversitesi, Namık Kemal Üniversitesi ve Trakya Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirilen "TrakyaKAriyer" Projesi tanıtım toplantısı düzenlendi.

        Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

        Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, proje tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, "TrakyaKAriyer" Projesi'nin Türkiye ve Avrupa Birliğinin ortak finansörlüğünde gerçekleştirildiğini söyledi.

        Projenin Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ'ı kapsadığını ifade eden Şahin, proje kapsamında Kırklareli, Namık Kemal ve Trakya üniversitelerinde öğrencilere kariyer hizmeti verileceğini belirtti.

        Kariyer merkezleri aracılığıyla bölgesel ölçekte işverenler ile üniversiteler arasındaki bağlar güçlendirileceğini aktaran Şahin, bu sayede gençlerin işgücü piyasasına katılımını destekleyerek istihdamın artırılmasını sağlamak istediklerini kaydetti.

        Hedeflerinden birinin ise proje ile 4 bin gencin istihdam edilmesi olduğunu bildiren Şahin, şöyle devam etti:

        "Gençlerin iş hayatına kazandırılması noktasında başta sivil toplum kuruluşları ve özel sektör olmak üzere toplumun tüm kesimlerinin çaba sarf etmesi gerektiğine inanarak bu projeye imza attık. Projemiz 3 milyon avroluk bir bütçe ile hayata geçiriliyor. Projede Namık Kemal, Kırklareli ve Trakya üniversitelerinde kurulan kariyer merkezleri aracılığıyla bölgesel ölçekte işverenler ile üniversiteler arasındaki bağlar güçlendirilecek, İşkur gibi kamu kurumlarının da bu modele katılımı sağlanacak."

        TrakyaKAriyer Projesi ile Trakya bölgesinde bölgesel ölçekte işverenler ile gençleri bir araya getirerek, gençleri hızlıca iş hayatına kazandırmayı hedeflediklerini belirten Şahin, istihdam sürecinde yer alan tüm paydaşların katılımı ile oluşturulacak kariyer merkezi modeli ile kariyer hizmetlerinin etkili ve verimli şekilde sunulması için her ortağın belirli roller ve sorumluluklar alarak sürece katkı sunacağına inandığını ifade etti.

        Şahin, "Böylece üniversiteler farklı sektörlerde yer alan ortaklarla aynı platformda buluşurken, işverenler, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla da mezunlar ve öğrenciler, iş arama becerilerini geliştirerek daha kolay istihdam edilecek. İşverenler de aradıkları özelliklere sahip nitelikli çalışanlara kolaylıkla ulaşacak. Hedefi 4 bin gencin istihdam edilmesini sağlamak olan projemiz, bu yönde gerçekleşecek projelere örnek olmasını bekliyoruz." diye konuştu.

        Toplantıya, KLÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, Proje Takım Lideri Geoffrey Fieldhouse, kurum müdürleri, akademisyen ve öğrenciler katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırklareli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırklareli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler