Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ERZİNCAN (AA) - Erzincan'daki Ergan Dağı Kış Sporları ve Kayak Merkezi'nde, kurtarma ekiplerince, olası mahsur kalma olaylarına ilişkin 15 metre yüksekteki telesiyejde yapılan tatbikat gerçeğini aratmadı.

        Kentin 2 bin 950 metre rakımdaki Ergan Dağı'nda yer alan Kış Sporları ve Kayak Merkezi'nde, Erzincan Valiliği koordinesinde, elektrik kesintisi ya da telesiyej arızası sebebiyle yanabilecek olası mahsur kalma olayları ile acil durumlara karşı tedbirli olmak amacıyla kurtarma ekiplerince tatbikat gerçekleştirildi.

        İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), 112 acil servis görevlileri ile Jandarma ekiplerinin katılımıyla yapılan tatbikatta, senaryo gereği, 25 kişinin telesiyejde mahsur kaldığı, bu kişilerden birinin de telesiyejden atladığı yönünde ihbar alındı.

        İhbar üzerine bölgeye sevk edilen kurtarma ekiplerinden UMKE görevlileri, telesiyejden atlayan kişinin ilk müdahalesini yaptı, 112 acil servis görevlileri de bu kişiye ambulansla hastaneye kaldırdı.

        Senaryo gereği öncelikle kendi can güvenlikleri için tedbirler alan diğer UMKE, AFAD ve jandarma görevlileri de 15 metre yükseklikteki diğer vatandaşları kurtarmak amacıyla çalışma başlattı.

        Bu çerçevede makara sistemi ile telesiyeje ulaşan kurtarma görevlileri, ardından mahsur kalan vatandaşları kurtarmak amacıyla telesiyejden zemine kadar ipler uzattı.

        Bellerine "pitador" adı verilen kurtarma üçgeni bağlanan vatandaşlar, ipe de bağlı olan "pitagor" desteği ile teker teker zemine indirilip kurtarıldı.

        Kurtarma ekiplerinin gerçeği aratmayan tatbikatı, beğeni topladı.

        Erzincan Valisi Ali Arslantaş, tatbikat sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, kayak sezonu başladığında mekanik arızalardan dolayı telesiyej sisteminde mahsur kalabilecek vatandaşların nasıl kurtarılacağına yönelik ilgili ekiplerin ortak katılımı ile tatbikat yapıldığını anımsattı.

        Tatbikatın verimli geçtiğini anlatan Aslantaş, şunları söyledi:

        "Başarılı bir tatbikat oldu, gerçeğini aratmadı. Hiçbir vatandaşımızın bu pozisyonu yaşamamasını arzu ediyoruz. Fakat mekanik arızadan dolayı meydana gelebilecek olayları vatandaşlarımızın zarar görmeden atlatılabilmesi adına idare olarak hazırlıklı olmak için bu tatbikatı düzenledik. Bütün vatandaşlarımıza kayak sezonunun hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."

        Tatbikatı, Vali Aslantaş'ın yanı sıra Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Aktaş, Vali Yardımcıları Dede Musa Baştürk, Ahmet Türköz ile ilgili kurumların yöneticileri ve çalışanları da izledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzincan haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzincan Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler