Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ZONGULDAK (AA) - Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde kan ışınlama cihazının hizmete girdiği bildirildi.

        Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, yaptığı yazılı açıklamada, bölgede verdikleri 3. basamak sağlık hizmetinin kalitesini, bünyelerine kattıkları ünitelerle her geçen gün arttırdıklarını belirtti.

        Son olarak Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Kan Bankası Ünitesi'ne kan ışınlama cihazı kazandırdıklarını ifade eden Özer, şunları kaydetti:

        "Kan ışınlama cihazı ile hem mevcut verdiğimiz kan transfüzyonu hizmeti kalitesini artırmış hem de ilerleyen dönemlerde yapmayı planladığımız Kemik İliği Nakli Ünitesi için gerekli olan bir cihazı hastanemize kazandırmış bulunmaktayız. Sağlık alanında hastanemize her geçen gün yeni bir değer katma çabalarımız devam etmektedir. Hizmete aldığımız kan ışınlama cihazının hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."

        Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Hakan Bakkal da, cihaz sayesinde nakil edilen kan içindeki zararlı olabilecek hücrelerin diğer gerekli hücrelere zarar vermeden radyasyon ile yok edilebildiğini ve bağışıklık sisteminde oluşabilecek komplikasyonların önüne geçilebileceğini aktardı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Zonguldak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Zonguldak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler