Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KÜTAHYA (AA) - Kütahya'da hafızlık eğitimlerini tamamlayan 12 öğrenci için düzenlenen törenle belgelerini aldı.

        İl Müftü vekili Veysel Kükrek, kentteki bir restoranda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Kütahya'nın Türkiye ortalamasının üzerinde hafız yetiştirdiğini söyledi.

        Hafızlık müessesesinin İslam dininde kurulan en eski müesseselerden biri olduğuna işaret eden Kükrek, şöyle konuştu:

        "Devletimiz ve milletimiz işbirliği ile hafızlık müessesesi meyvelerini en güzel bir şekilde vermektedir. Kütahya'da hafızlık çok iyi yer etmiş durumda. Bizim hedefimiz daha çok sayıda öğrenci yetiştirmek. Bunun için de çeşitli kuran kursları açıyor ve faaliyetlerde bulunuyoruz. Bugün burada belge almaya hak kazanmış kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Hafızlarımızın yetişmesinde emeği geçen yönetici ve hocalarımıza da teşekkür ediyorum."

        Hafızlık eğitimini tamamlayan öğrencileri tebrik eden Bölge Yatılı Kur'an Kursu Müdürü Mehmet Oruç da, "Hafızlık çok şerefli bir mertebedir. 'Sizin en hayırlınız Kur'an-ı öğrenen ve öğretenlerinizdir' hadis-i şerif'ne uyularak başlayan hafızlık, peygamber efendimiz zamanından günümüze kadar devam edegelmiştir. Hafızlık gerçekten yaşatılması gereken mühim bir müessesedir." dedi.

        Konuşmaların ardından hafızlık belgesini almaya hak kazanan Taha Aslan, Fevzi Efe Akkuş, Orhan Kurtul, Fatih Ilgın, Ali Kuşkun, Ali Rıza Burak, Yusuf Yiğit, Ahmet Burak, Halil Karagöz, Ahmet Yılmaz, Ferhat Öksüz ve Muhammed Ali Özbay'a belgeleri verildi.

        Törene bazı sendika ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri de katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler