Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Çubuk ilçesinde berberlik yapan Yusuf Solak, işletmesine gelen şehit yakınlarına ve gazilere ücretsiz hizmet veriyor.

        Cumhuriyet Mahallesi'nde berberlik yapan Solak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 18 yıldır ilçede berberlik yaptığını söyledi.

        Terör olaylarından tüm vatandaşlar gibi kendisinin de üzüntü duyduğunu dile getiren Solak, herkesin imkan ve kabiliyeti ölçüsünde şehit yakınlarına ve gazilere destek olmaları gerektiğine dikkat çekti.

        Kendisinin de işletmesine gelen tüm şehit yakınlarına ve gazilere ücretsiz hizmet verdiğini belirten Solak, şöyle konuştu:

        "Vatanımız için canını, kanını veren şehitlerimizin yakınlarına ve vücudunun bir parçasını veren gazilerimize destek noktasında bizim de çorbada bir tuzumuz bulunsun istedim. Ben de, ücretsiz hizmet vermek için çalışma başlattım. İnşallah bu hizmet bir başlangıç olur ve ilerde daha farklı şeyler de yapabiliriz. Şehit aileleri, gazilerimiz geliyor. Manevi yönden onlara biz de destek olmaya çalışıyoruz. Onlara böyle hizmet vermek bizlere de manevi bir haz veriyor. Terör bitene kadar hizmete devam edeceğiz."

        Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Derneği Başkanı Zeki Avan, Solak'a duyarlılığından dolayı teşekkür etti.

        Şehitlerin vatan için canlarını verdiğini hatırlatan şehit babası ve aynı zamanda Kıbrıs Gazisi Ramazan Gergin ise, "Allah işini gücünü rast getirsin. Bizler evladımızı yitirdik ama en azından unutulmadığımızı, Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşı olarak baş tacı olduğumuzu her daim görüyoruz." ifadelerini kullandı.

        Şehit babası Ahmet Şahin ise, hizmetten dolayı berber Solak'a teşekkür ederek "Bu evlatlarımız sayesinde acılarımız biraz da olsa hafifliyor. Bu örnekler gösteriyor ki, bizim memleketimizde dün olduğu gibi bugün de şehitlere ve ailelere sahip çıkılıyor. Hepsinden Allah razı olsun." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler