Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YOZGAT (AA) - Yozgat Halide Edip Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin, yetişkin kadınların üretime dahil olması ve zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmelerini sağlamak amacıyla açtığı, tekstil, mefruşat, giyim ve el sanatları kursları yoğun ilgi görüyor.

        Kursiyerler, ürettikleri ürünleri satarak ev ekonomilerine de katkı sağlayabiliyor.

        Giyim Üretim Teknolojisi Öğretmeni Mevlüde Sarı, yaptığı açıklamada, okul atölyesinde yetişkin kadınlara yönelik çeşitli kursların düzenlendiğini söyledi.

        Kursiyerlerin, katıldığı kursa göre ürettiğini satarak kendisi için kullanabildiğini dile getiren Sarı, "Kurslar, aynı zamanda hanımlar için bir çeşit terapi oluyor. Bir şeyler üretirken, aynı zamanda bir çeşit psikolojik terapi oluyor. Kendilerini dinliyorlar, arkadaş ediniyorlar. Arkadaşlarla değişik etkinliklerimiz oluyor, arada bir sinemaya, yemeğe gidiyoruz. Bizim için de onlar için de güzel bir çalışma oluyor." dedi.

        Kursa katılan 59 yaşındaki Turna Selvi de kursta pike, yatak örtüsü, hurç, seccade, bohça gibi çeyiz ürünleri yaptıklarını belirterek, "Yaptığımız işlerle mutlu oluyoruz. Ürettiklerimi bazen satıyorum, çocuklarıma, torunlarıma hediye ediyorum. Ev hanımları evde boş oturmasınlar, açılan kurslara katılsınlar." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yozgat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yozgat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler