Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TRABZON (AA) - Trabzon Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Müdürü Adnan Zengin, kentte yılın bu dönemine kadar, ilgili kanun gereği engelli personel istihdam etmeyen kurumlara yaklaşık 200 bin lira cezai işlem uygulandığını bildirdi.

        İŞKUR İl Müdürlüğü ile Trabzon Büyükşehir Belediyesinin iş birliğinde, Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde düzenlenen, "2. Engelli Kariyer Zirvesi"nde, iş arayan engelliler ile engelli istihdam etmek isteyen iş yeri sahipleri bir araya geldi.

        Zengin, programda yaptığı konuşmada, engellilerin başkalarına yük olmadan kendilerine toplumda yer bulmalarının birinci koşulunun istihdam edilmeleri olduğunu belirterek, "Kamu ve özel sektörde işçi olarak işe yerleştirmelerinden sorumlu olan kurum ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğüdür. Bakanlığımız bu bağlamda engelli bireylerin istihdamına yönelik birtakım önlemler almış ve bazı iş yerlerine de yükümlülükler getirmiştir." dedi.

        Engellilerin istihdam edilmesine ilişkin kanun hakkında katılımcılara bilgi aktaran Zengin, "Trabzon'da yılın bu dönemine kadar, ilgili kanun gereği engelli personel istihdam etmeyen kurumlara yaklaşık 200 bin lira cezai işlem uygunladı. İlimizde, ilgili kanun dahilinde 2016 yılının ekim ayı itibarıyla özel sektöre ait 25 iş yerindeki 45 açık engelli kontenjanının kapatılması için çalışmalar devam ediyor. Trabzon'da 440'ı erkek olmak üzere 565 engelli birey iş aramaktadır." diye konuştu.

        Zengin, Trabzon'da bu yılın ekim ayı sonu itibarıyla 77 engellinin işe yerleştirildiğini vurgulayarak, 2. Engelli Kariyer Zirvesi'nin iş arayan engelliler ile engelli istihdam etmek isteyenleri bir araya getirmesi açısından önemli olduğunu sözlerine ekledi.

        Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının, engellilerin istihdamını desteklemek amacıyla yürüttüğü proje kapsamında, hibe desteği alan Yeliz Şahin Şen ise katılımcılarla deneyimini paylaştı.

        İŞKUR'un desteği ile hayalinin gerçek olduğunu anlatan Şen, "Tüm engelli dostlarımın aynı kulvarda ilerlemesini istiyorum. Ben engelli olmayı seviyorum, lütfen siz de engelinizi sevin. Bizlere sağlanan fırsatlardan yararlanmanızı tavsiye ediyorum." ifadelerini kullandı.

        Vali Yücel Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun da katıldığı programda, engelli istihdam eden iş yeri sahiplerine plaket verildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Trabzon haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Trabzon Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler