Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURSA (AA) - Nilüfer Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek "1. Bursa Nilüfer Uluslararası Piyano Yarışması ve Festivali" 10 Aralık'ta başlayacak.

        Nilüfer Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, festival, 10 Aralık Cumartesi günü Nazım Hikmet Kültürevi'nde, Rengim Gökmen'in şefliğinde Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası (KODA) ve Gülsin Onay tarafından verilecek konserle başlayacak.

        10-14 Aralık'ta gerçekleşecek ve 22 ülkeden 182 yarışmacının katılacağı piyano yarışması da Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi'nde gerçekleştirilecek.

        Yarışmada dereceye girenler 14 Aralık Çarşamba günü Merinos Atatürk Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenecek törende ödüllerini alacak.

        Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kültür ve sanatın kalbinin attığı Nilüfer'de böyle bir organizasyona imza atmanın heyecanını yaşadıklarını belirtti.

        Genç müzisyenlere keşfedilme olanağı tanınacağı için festivalin yarışma bölümünü önemsediklerini anlatan Bozbey, şunları kaydetti:

        "Sanat icra etmenin gittikçe zorlaştığı günümüzde Nilüfer Belediyesi olarak kentin müzik kültürüne önemli bir katkı sunacağız. Festivalin önemle altını çizmek istediğim bir katkısı da piyano alanında kentimizin cazibesini ve halkın piyanoya ilgisini artıracağına olan inancımdır. Aynı zamanda bu festival ve yarışma sayesinde farklı kültürler bir araya gelecek. Böylelikle ülke olarak bu alandaki seviyemizi belirlerken başka ülkelerin potansiyellerini görmek de mümkün olacak."

        Bozbey, Nilüfer Belediyesi ile Mix Müzik & AkademiX tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında piyanist ve besteci Fazıl Say ile çok sayıda müzisyen ve akademisyenin Bursalılarla buluşacağını sözlerine ekledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler