Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KAYSERİ (AA) - Kayseri'de, kavgayı ayırmaya çalışan kadını, rastgele açtığı ateş sonucu vurarak ölümüne neden olduğu iddiasıyla yargılanan sanık, 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

        2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada öldürülen Hanife Yorulmaz'ın yakınları ve avukatları ile sanık avukatı hazır bulundu. Sincan Çocuk Cezaevi'nde tutuklu bulunan sanık Halil İbrahim Ö. (18) ise Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katıldı.

        Halil İbrahim Ö, ağlayarak verdiği ifadesinde, yakınlarının kavga ettiğini duyunca yanına tabancasını da alarak olay yerine koştuğunu belirterek, "Kavga sırasında rastgele ateş ettim. Çok pişmanım, böyle olmasını istemezdim, öldürme kastım yoktu. Adaletinize sığınıyorum." diye konuştu.

        Hanife Yorulmaz'ın kızı Seyhan Acun ise annesinin amacının sadece kavga edenleri ayırmak olduğunu ifade ederek, sanığın cezalandırılmasını istedi.

        Mahkeme heyeti, Halil İbrahim Ö'ye "kasten öldürmek" suçundan 10 yıl hapis cezası verdi.

        Hanife Yorulmaz, 12 Şubat'ta, evinin bulunduğu Tacettin Veli Mahallesi Deliklitaş Caddesi'nde iki grup arasında çıkan kavgayı ayırmaya çalışırken Halil İbrahim Ö'nün tabancayla rastgele açtığı ateş sonucu vurularak ölmüştü.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler