Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUĞLA (AA) - 4. Uluslararası Paramedik Kongresi, Ambulans Rallisi ve Alanda Kritik Hastada Girişimsel Müdahaleler Eğitimi, Muğla'nın Bodrum ilçesinde başladı.

        Sağlık Bakanlığı ve Paramedik Derneğinin İçmeler mevkisindeki bir otelde düzenlediği kongre, ralli ve eğitime Türkiye'nin yanı sıra Kanada, Almanya, KKTC, İrlanda, Avustralya ve Yeni Zelanda'dan 600'e yakın paramedik katıldı.

        Kongre öncesinde düzenlenen rallide sağlıkçılar, otel bahçesinde, senaryo gereği kalbi duran hastayı hayata döndürme, travmalı hastaya müdahale, toplu trafik kazasında hasta ayrımı yapılması ve zorlu yollardan hasta taşıması gibi konularda öğrendiklerini sergiledi.

        Paramedik Derneği Başkanı Ahmet Hamdi Alpakan, gazetecilere yaptığı açıklamada, 4'üncüsü düzenlenen etkinliğe katılımın oldukça yoğun olduğunu söyledi.

        Alpakan, "Yerli ve yabancı meslektaşlarımız, sahada uygulamalarını birebir gerçekleştirecekler. Bu açıdan önemli olacağını düşünüyoruz." dedi.

        Muğla Sağlık Müdürü Cihan Tekin de amaçlarının uluslararası katılımcılarla beraber iş birliği içinde, bilgi ve tecrübelerin paylaşılmasını sağlamak olduğunu vurguladı.

        Eğitimlere Kanada'dan katılan acil sağlık hizmetleri yetkilisi Michael Nolan, organizasyonu çok başarılı bulduğunu belirtti.

        Nolan, "Çok profesyonel bir iş oluyor. Paramedik Derneği güzel bir ortam yarattı. Bu yarışma bence dünyada yapılan en iyi yarışmalardan birisi. Etaplar ve verilen senaryolar gerçekten zorlayıcı. Paramediklere tüm klinik bilgilerini kullanmaları için ciddi bir ortam yaratıyor." diye konuştu.

        Türkiye ve çeşitli ülkelerden gelen akademisyenler ve uzmanlar, 11 Aralık'a kadar devam edecek etkinliklerde, alanlarıyla ilgili bilgiler de aktaracak.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler