Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ZONGULDAK (AA) - Zonguldak İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (ZİYAD) Başkanı İlyas Yazıcı, "Suriyeli kardeşin ekmek bekliyor, bir çuval un da sen koy" yardım kampanyası başlatıldığını bildirdi.

        Yazıcı, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, hava saldırılarına karşı kendilerine koruyabilecek imkanlardan yoksun Halep halkının ciddi zorluklar altında yaşam mücadelesini sürdürdüğünü söyledi.

        Halep başta olmak üzere şer ittifakı tarafından ablukaya alınmış, çocuk, yaşlı kadın demeksizin hastaneler ve okulların bombalandığını ifade eden Yazıcı, şöyle konuştu:

        "Hiçbir yardımın girişine izin verilmemekte. Hava saldırılarından kendine koruma imkanından yoksun Halep halkı, zor şartlarda sürdürdükleri hayatta kalma mücadelelerine bir de açlıkla mücadeleyi eklemiş. Müslümanların vicdanlı ellerinin kendilerine uzanmasını bekliyor. Ekmeğin ham maddesi olan un sıkıntısı had safhaya ulaşmış. Suriye'de çok ciddi şekilde un sıkıntısı yaşanıyor. Kardeşlerimize yardım elimizi uzatmazsak, çok sayıda kardeşimiz hayatını kaybedecek. Geç olmadan Suriyeli kardeşlerimizin çığlığına ses verelim."

        Türkiye'de 15 Temmuz darbe girişiminde emperyalistlerin yenilgiye uğratıldığını dile getiren Yazıcı, emperyalistlerin Suriye üzerinden amaçlarına ulaşmasına izin verilmemesi gerektiğine vurgu yaparak, "Zonguldak halkına, sivil toplum kuruluşlarına 'her evden bir çuval un, sofralarına bir ekmek' düşüncesiyle çalışma başlattık. İnsanlara, 'Suriyeli kardeşin ekmek bekliyor, bir çuval un da sen koy.' diyoruz." ifadesini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Zonguldak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Zonguldak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler