Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SİVAS (AA) - Vali Davut Gül, eski Numune Hastanesindeki yıkım çalışmalarını inceledi.

        Sivas Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Gül, Sivas Valiliği öncülüğünde, Sivas Belediyesi, İl Özel İdaresi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Müftülüğünün katkılarıyla kente kazandırılacak olan şehir parkı projesinde devam eden çalışmaları yerinde inceleyerek, yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı.

        Yıkım çalışmalarının iş sağlığı ve güvenliğine uygun şekilde aksatılmadan hızlı bir şekilde sürmesini isteyen Gül, yeni projenin kente hayırlı olması dileğinde bulundu.

        Proje kapsamında, Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu, Endüstri Meslek Lisesi, Kızılırmak İlkokulu ve Numune Hastanesinin kaldırılacağı, bölgeye yeşil alan, park, kent mimarisine uygun orta ölçekli bir cami ve katlı otopark ile el sanatları çarşısı yapılacağı belirtildi. Yine aynı proje kapsamında açık cezaevinin müzeye dönüştürüleceği, kente bu proje ile 70 bin metrekarelik bir alanda yaklaşık 700 milyon liralık bir yatırım kazandırılacağı ifade edildi.

        Vali Davut Gül'e incelemeleri sırasında, Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı, İl Sağlık Müdürü Adil Kaya, Halk Sağlığı Müdürü Levent Sağlam, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Davut Vecdi Ersöz ve İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan eşlik etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler