Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        VAN (AA) - Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Edebiyat Fakültesi tarafından organize edilen "Edebiyat öğrencileri paneller dizisi"nin ilki yapıldı.

        Nihat Bayşu Konferans Salonu'nda düzenlenen panelin açılışında konuşan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, üniversitelerin en önemli görevlerinden birisinin söz konusu bilim ve teknolojiyi üreterek, onu katma değere dönüştürmek olduğunu belirtti.

        YYÜ'nün Türkiye'de yükseköğretimin en önemli kurumlarından biri olmanın sorumluluğu içinde hareket ederek "bilimin ışığında yürüme" misyonunu yerine getirmeye çalıştığını anlatan Battal, kongre, sempozyum, panel ve benzeri çabalar için gereken her türlü desteği sağladıklarını kaydetti.

        Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeki Taştan da akademik etkinlikler çerçevesinde düzenlenen paneller dizisini başlatmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

        2016 yılının Mart ayında öğretim üyelerini kapsayan bir dizi panel etkinliği gerçekleştirdiklerini belirten Taştan, şöyle konuştu:

        "Yaklaşık iki ay boyunca süren ve fakültemizin 13 bölümünün aktif katılımıyla gerçekleşen paneller dizisi, üniversitemizde bugüne kadar yapılagelen en kapsamlı ve en uzun süreli bilimsel etkinlik özelliği kazanmıştır. Söz konusu etkinliğin temel amacı, bölümlerimizin kendi uzmanlık alanlarıyla ilgili yapmış oldukları çalışmaları bilimsel bir ortamda akademisyenlere ve öğrencilere sunmak, kendi alanlarında tanınmış bilim adamlarımızın değerli görüşlerinden istifade etmek ve dolayısıyla gerek üniversitemizde gerekse fakültemizde akademik bir sinerji ortamı yaratarak bilimsel konuların tartışılmasını sağlamak olmuştur."

        Konuşmaların ardından panel, sunumlarla devam etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler