Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAMSUN (AA) - Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Samsun İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, kentteki öğrenci yurtlarındaki yangın merdivenlerinin sorunsuz olduğunu belirtti.

        Kasapoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müdürlüğe bağlı merkez ve ilçelerde bulunan 15 öğrenci yurdunun yangın merdivenlerinin tamamen yeni olduğunu söyledi.

        Adana'nın Aladağ ilçesindeki özel öğrenci yurdunda çıkan yangından sonra Samsun'daki KYK'ya bağlı yurtlarda da yangın merdivenlerinin sorunlu olduğuna yönelik ortaya atılan iddiaların asılsız olduğunu belirten Kasapoğlu, şöyle devam etti:

        ''Özellikle Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kurupelit yerleşkesi içinde bulunan Karadeniz Öğrenci Yurdu'nun yangın merdiveni, kapıları kilitli ve kaynak yapılmış olarak sosyal medyada ve basın yayın organlarında gösterildi. Müdürlüğümüze bağlı öğrenci yurtlarındaki yangın merdivenlerinin hiçbir sorunu yok. Oysaki söz konusu fotoğraflar eski yangın merdiveni kapılarına ait. İki yıl önce yeni yangın merdivenleri ve yeni modern yangın kapıları yapılmıştır. Söz konusu kapılar da sorunsuz bir şekilde çalışmaktadır. Ancak eski yangın merdiveni ve kapıları da kullanım dışı olduğu için kaynaklanarak iptal edilmiştir. Söz konusu eski merdiven kapılarının fotoğraflarının kullanılarak kamuoyunun yanlış bilgilendirilmesine bir anlam veremedik.''

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler