Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ŞIRNAK (AA) - Şırnak Üniversitesi tarafından "Bir İslam Düşünürü Aliya İzzetbegoviç" konulu konferans düzenlendi.

        Kampüsteki Kültür Merkezi Salonu'nda gerçekleştirilen konferansta, eski Bosna-Hersek Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç'in biyografisi okundu.

        Konferansa konuşmacı olarak katılan Necmettin Erbakan Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mahmut Hakkı Alkın, İzzetbegoviç'in büyük bir İslam düşünürü olduğunu söyledi.

        İzzetbegoviç'in kitaplarındaki mana derinliğine işaret eden Alkın, şunları kaydetti:

        "İzzetbegoviç'in hayatı boyunca sözleri bugünümüze ışık tutacak, derin mana ifade edecek ve her sözünde büyük dersler çıkarılabilecek söylemlerdir. İslami yaşantısı ve reformları dünyayı kendine hayran bırakan ve onun izinden gidilebilecek bir İslam düşünürüdür. Ona 'Bilge Kral' ismini takmışlardı ama o bu sıfatı hiç sevmiyordu. O, sağlam bir imanın, sabır ve metanetle birleştiği zaman ortaya neler koyulabileceğini gösterdi."

        Konferans, soru cevap bölümünün ardından sona erdi.

        Konferansı, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Nuri Nas, Genel Sekreter Yrd. Doç. Dr. Mehmet Nurullah Aktaş, kurum müdürleri ve öğrenciler dinledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şırnak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şırnak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler