Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DÜZCE (AA) - Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, yeni anayasa çalışmalarına ilişkin, "Şu an 'Henüz Meclisin kararını görmeden bunları söylemek erkendir.' diyebilirsiniz. Nihayetinde biz demokrasinin kurallarını bilen bir siyasi hareketiz. Mecliste inşallah bu paket geldiğinde 367'yi aşsa bile en başta verdiğimiz söz gereği bunu millete götürmeyi bir vazife telakki ederiz." dedi.

        Düzce Üniversitesi 2016-2017 Akademik Yılı Açılış Töreni'nin ardından Mehmet Akif İnan Hafız İmam Hatip Ortaokulunu ziyaret eden Kurtulmuş, okul yönetiminden bilgi aldı.

        Hafızlık eğitimi alan kız öğrencilerden Kur'an-ı Kerim tilaveti dinleyen Kurtulmuş, öğrencilerden kendileri için dua etmelerini istedi.

        FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Ankara Özel Harekat Daire Başkanlığına düzenlenen saldırıda şehit düşen 4. Sınıf Emniyet Müdürü Ufuk Baysan'ın Beyköy beldesinde yaşayan ailesini de ziyaret eden Kurtulmuş, daha sonra partisinin İl Başkanlığında partililerle bir araya geldi.

        Kurtulmuş, gazetecilere yaptığı açıklamada, AK Parti olarak geçmiş seçimlerde önemli başarılar elde ettiklerini söyledi.

        "İnşallah önümüzde öyle görünüyor ki bir referandum var. Bu referandumda da şimdiye kadar almış olduğu oyların çok üstünde, rekor oyla Düzce teşkilatımızın Türkiye'de en yüksek 'Evet' oyunu çıkaran illerimizden birisi olmasını temenni ediyoruz." diyen Kurtulmuş, şunları kaydetti:

        "Şu an 'Henüz Meclisin kararını görmeden bunları söylemek erkendir.' diyebilirsiniz. Nihayetinde biz demokrasinin kurallarını bilen bir siyasi hareketiz. Mecliste inşallah bu paket geldiğinde 367'yi aşsa bile en başta verdiğimiz söz gereği bunu millete götürmeyi bir vazife telakki ederiz çünkü çok önemli bir değişiklik olacak. Zaten 330 ve 360 arasında bir oy çıkarsa anayasal olarak referanduma gidilmek durumundadır. Her halükarda millet ne derse başımızın üstündedir. Milletin vekilleri, millet adına hangi kararı verirlerse buna da söyleyecek hiçbir şeyimiz olamaz, o da başımızın üstünedir ama Türkiye'nin böyle bir değişikliğe ihtiyacı olduğu görülüyor.

        Ümit ederiz ki en kısa süre içerisinde parlamentodan alınacak onayla millete gitmek, milletin doğrudan oylarıyla da bu değişikliği yapmak mümkün olur."

        Teşkilatların kampanyaya hazır olması gerektiğini ifade etmek için bunları söylediğini aktaran Kurtulmuş, "Teşkilatlarımızın, gençlik kollarımızla, kadın kollarımızla son derece sağlam bir şekilde bu kampanya hazırlıklarına başladıklarını ve çok güçlü bir kampanya yürüteceklerine inanıyorum. Şimdiden, eğer böyle bir karar Meclisten çıkarsa milletimiz için hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum." diye konuştu.

        Ziyarette AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir ve Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin de hazır bulundu.

        Kurtulmuş, daha sonra Düzce Valisi Zülkif Dağlı'yı ve Belediye Başkanı Mehmet Keleş'i ziyaret etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Düzce haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Düzce Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler