Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, Hindistan Savunma Bakanı Shri Manohar Parrikar'ın daveti üzerine ziyaret ettiği Yeni Delhi'de, mevkidaşıyla, ikili ilişkilerin geliştirilmesi üzerine görüş alışverişinde bulunduğu bildirildi.

        ABD Savunma Bakanlığı resmi internet sitesinde yayımlanan açıklamada, Carter ve Parrikar'ın görüşmede, iki ülke arasındaki savunma ve güvenlik alanındaki ilişkilerin değerlendirildiği belirtildi.

        Açıklamada, iki bakanın, özellikle terörden kaynaklanan bölgesel güvenlik sorunlarını ele alarak terörle mücadelede daha geniş ölçekli bir ortak çalışma metni üzerinde görüş birliğine vardığı kaydedildi.

        İki bakanın, Asya Pasifik ve Hint Okyanusu'ndaki bölgesel barış ve huzur amacına yönelik değerlendirmelerde bulunduğu vurgulanan açıklamada, "Görüşmede, iki ulusun stratejik ve teknolojik alanlarda yakınlaşmasının yanı sıra ikili ilişkilerdeki tarihi gelişmeler konusunda ele alındı." ifadesine yer verildi.

        Açıklamada, görüşmede, savunma sanayi ve teknolojik gelişmelerin paylaşılmasını içeren ve Hindistan'a özgü olarak tasarlanan ABD'nin "ana savunma müttefiği" olma statüsünün de değerlendirilerek son halini aldığı belirtildi.

        Teknolojik alanda da Hindistan ve ABD arasında savunma sanayi işbirliği konusunda gelinen noktanın sevindirici olduğuna dikkat çekilen açıklamada, söz konusu iş birliğinin iki ülke arasındaki ilişkilerin stratejik öneme sahip bir düzeyde olduğuna vurgu yapıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler