Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HATAY (AA) - Antakya Çevre Koruma Derneği Başkanı Asker, Hatay'ın kirlilik derecelendirilmesine göre kirli iller arasında yer aldığını belirtti.

        Asker, yaptığı yazılı açıklamada, kış aylarında özellikle akşam saatlerinde kentte hava kirliliğinin tehlikeli boyutlarda ulaştığını kaydetti.

        Acil önlem alınmazsa çocuk ve yaşlılar başta olmak üzere kalp ve astım hastalarının sıkıntı yaşayacağını ifade eden Asker açıklamasında şunlara yer verdi:

        "Hatay, her yıl yapılan hava kirliliği ölçümlerinin değerlendirilmesi sonucunda belirlenen, kirlilik derecelendirilmesine göre kirli iller arasında yer almaktadır. Kentte kirlilik değerleri Dünya Sağlık Örgütünün belirlediği değerlerin kat be kat üzerinde.

        Bilimsel veriler tüm gerçekliğiyle ortadayken, valilik, büyükşehir belediyesi, ilçe belediyeler derhal önlem almalıdır. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarında, binalarda kömür yakımı, bacalar denetlenmelidir. Hava kirliliğini minimum düzeye indirecek tedbirler tüm hava kirletici etmenler için alınmalıdır."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hatay haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hatay Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler