Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADANA (AA) - AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, Baro Başkanı Veli Küçük'e ziyarette bulundu.

        Adana Barosundan yapılan açıklamaya göre yeni, ziyarette Küçük'ün baro başkanlığını kazanmasından duyduğu mutluluğu ifade etti.

        Küçük'ün görevinde başarılı olacağını belirten Yeni, "Baro sosyal hayatın içerisinde yaygın ve etkin olması gereken bir kurumdur. Adana'ya ve meslektaşlarıma sizlerin çok iyi hizmet edeceğinize inanıyorum. Bundan sonra baromuzun daha sosyal olacağını, Adana'nın sorunlarına daha duyarlı davranacağınıza inancım tamdır. Adalet Bakanımızla yaptığım görüşmede, ilk açılacak İstinaf Mahkemesi'nin ilimize olacağını da sizlere bildireyim. Ön yargılardan uzak. Yerinde taleplerle gelindiğinde her sorunun üstesinden geliriz." ifadelerini kullandı.

        Küçük de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ciddi ve önemli sorumluluk üstlendiklerini aktardı.

        Halk arasında 'Adana yeteri kadar ilgi görmüyor' algısının olduğuna vurgu yapan Küçük, şunları kaydetti:

        "Bölge Adliye Mahkemesinin Gaziantep'e bağlanması ve ilimize açılmaması, bölge idare Mahkemesi'nin Konya'ya alınması sonucu bu algı meslektaşlarımız arasında da oluşmaya başladı. Ama sizlerle hep diyalog içerisinde olacağız. Adana milletvekilleri ile birlik beraberlik içerisinde bu yaşadığımız sorunları çözmek için gayret göstereceğiz. İstinaf Mahkemelerinin Adana'da olması gerekli, Gaziantep'e gidip, dosya takip etmek çok zor olur. Yeni Adliye binasının 15 Kasım 2017 tarihinde tamamlanacağını öğrendik. Biraz gecikme olmuş ama önemli değil. Önemli olan bitirilmesidir. Bulunduğumuz adliye civarında yol inşaatından kaynaklı sorunlar nedeniyle biz servis sayımızı da artırdık. Sorunları hep birlikte çözeceğimize inanıyorum. Biz yola etkin ve güçlü baro şiarıyla çıktık. Adana’yı hak ettiği yere kavuşturmak için elimizden geleni yapacağız."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler