Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AMASYA (AA) - Gümüşhacıköy ilçesinde Garip Hafız Haliliye Kuran Kursunda yangın tatbikatı yapıldı.

        Öğrencilere ilk olarak Gümüşhacıköy Belediyesi İtfaiye amiri Ali Haydar Çetinkaya tarafından alınması gereken önlemler, yangın esnasında dikkat edilmesi gereken konular üzerine bilgiler verildi.

        Daha sonra yangın alarmı verilmesi ile öğrencilere binayı nasıl terk edileceği uygulamalı olarak gösterildi.

        Tatbikat sonunda konuşan İlçe Müftüsü Hamdi Uzunharman, binaların yangından korunmasına dair yönetmelik kapsamında İlçe Müftülüğü ve Gümüşhacıköy İtfaiye amirliği ile birlikte yangın tatbikatı yaptıklarını söyledi.

        Uzunharman, olabilecek afetlere karşı gerekli önlemleri aldıklarını belirterek, "Haliliye kuran kursumuzda okuyan 50 öğrencimize yönelik, bir yangın tatbikatı gerçekleştirildi. Kuran kursumuzda görevli arkadaşlarımız ve öğrencilerimizin bu konuda bilinçli olması son derece önem taşımaktadır. Bizim temennimiz arzumuz bu tür hadiselerin tatbikattan öteye geçmemesi. Bu bağlamda Rabbim cümlemizi bu tür belalardan muhafaza eylesin. Rabbim yavrularımızı her zaman korusun inşallah” ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Amasya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Amasya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler