Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - YUNUS İÇEN - Türkiye Futbol Federasyonunun organize ettiği Kadınlar 3. Ligi 4. Grup'ta mücadele eden Yeni Kemer Belediyespor'un genç futbolcuları, milli takım forması giymeyi hedefliyor.

        Antalya'nın Kemer ilçesinde kurulduktan sonra 13 takımın bulunduğu 4. grupta mücadele etmeye başlayan ve büyük çoğunluğunu liseli kız öğrencilerin oluşturduğu Yeni Kemer Belediyespor, oynadığı futbolla göz dolduruyor. Ligde çıktığı 4 maçta ikişer galibiyet ve yenilgi alan takımın oyuncularının en büyük hedefi, milli takıma seçilmek.

        Maddi imkansızlıklar nedeniyle malzeme konusunda sıkıntı yaşayan takıma, Kemer Belediyesi de destek veriyor. Takım, haftada üç gün teknik direktör Fatma İrban yönetiminde antrenman yapıyor.

        Teknik direktör İrban, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık bir yıl önce kadın futbol takımı kurmaya karar verdiklerini, takımın büyük çoğunluğunun lise öğrencilerinden oluştuğunu kaydetti.

        Takımda 15 lisanslı oyuncuları olduğunu belirten İrban, "Bazıları Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokuluna hazırlanıyor. Bir tane de ev hanımı var. İnşallah kadromuz artacak." diye konuştu.

        Kadın futbolunun erkeklere göre bazı zorlukları olduğuna değinen İrban, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Erkek takımlarda oynayan futbolcuların yaşları birbirine yakın ama kadın takımlarında 15 yaşında sporcu da var, 25 yaşında olan da var. Bu nedenle takımda fiziksel anlamda dengesizlikler oluşuyor. Skorların farklı olması da bundan kaynaklanıyor. Takımımızdan en az 2-3 oyuncunun milli takıma davet edileceğini düşünüyorum."

        - İkiziyle oynarken futbolla tanıştı

        Yeni Kemer Belediyespor'un takım kaptanı ve ev hanımı 25 yaşındaki Canan Bacaksız, ikizi erkek kardeşiyle sık sık futbol oynadıklarını anlattı.

        Oynadıkça futbolu sevdiğini belirten Canan Bacaksız, "Fatma hocayla tanıştım ve futbol oynamak istediğimi söyledim. Futbol takımı kurulunca kaptan oldum ve arkadaşlarıma destek vermeye başladım. Erkekler tarafından bazen hoş karşılanmıyor ama biz daha fazla destek bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

        Takımın kalecisi 17 yaşındaki Sedef Kıvrak ise futbola ilkokulda başladığını kaydetti. Daha önce okulda erkek arkadaşlarıyla da futbol oynadığını ifade eden Sedef, Fatma İrban'ın kendisini takıma davet etmesinden sonra bu oyunu daha çok sevmeye başladığını aktardı.

        - Dilara Solak: "Hedefim milli forma"

        Forvet oyuncusu Dilara Solak, futbola 10 yaşında başladığını ancak geleceği olmadığını düşünerek basketbol ve voleybola yöneldiğini söyledi.

        Futboldan aldığı keyfi ve heyecanı diğer sporlardan alamadığını ve tekrar futbola döndüğünü dile getiren Dilara, "Forvette oynadığım için iyi bir golcü olmak istiyorum. Milli takım formasını giyip ülkeme katkıda bulunmak istiyorum. Milli takıma girmek zor ama okul ve antrenmanlardan sonra evde çalışmaya devam ediyorum." şeklinde görüş belirtti.

        Ön libero mevkisinde oynayan Berfin İlknur Tetik de arkadaşının tavsiyesi üzerine hobi olarak başladığı futbolu oynadıkça sevdiğini ve milli takıma girmeyi amaçladığını ifade etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler