Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SİVAS (AA) - Suşehri ilçesinde Osmanlı döneminden kalma "kadı" sicillerinin incelenmesi ve Türkçe'ye çevrilmesi için 2 uzman görevlendirildi.

        Kaymakam Kadir Perçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suşehri ve bölgenin tarihine ışık tutacak yeni bilgiler edinilmesi amacıyla girişimde bulunduklarını söyledi.

        Suşehri'nin tarihinin çok eskilere dayandığını ve bunun gün yüzüne çıkması gerektiğini aktaran Perçi, "İlçemiz Adliye arşivinde bulunan Osmanlı'dan kalma kadı sicillerinin incelenmesi için Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü ile görüşmeler yaptık. Bu kapsamda Osmanlı Arşivleri Daire Başkanlığında görevli uzmanlar Aydın Kurt ile Levent Kürşat Kırca, ilçemize gelerek çalışmalara başladı. Adliyede bulunan Osmanlı'dan kalma 3 adet kadı sicil defterleri incelenerek, Türkçe'ye çevrilecek. Böylelikle Suşehri'nin Osmanlıdan kalma kadı sicilleri güncel Türkçe'ye kazandırılmış olacak." ifadelerini kullandı.

        Bu kayıtlar üzerinde ilk defa bir çalışma başlattıklarını dile getiren Perçi, "Bu çalışmamız tamamlandığında Suşehri'nin geçmiş tarihindeki kadılıkları (mahkemeleri) tarafından her türlü hukuki sorunun kayıtları da gün yüzüne çıkmış olacaktır." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler