Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - İngiliz futbolunda küçük yaştaki futbolculara yönelik cinsel istismar soruşturmasında bugüne kadar 83 kişi gözaltına alındı.

        Çocuklara İşkenceyi Önleme Derneği (NSPCC) tarafından yapılan açıklamada, İngiltere'de son dönemde büyük yankı uyandıran skandal üzerine yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınanların sayısının 83'e çıktığı belirtildi.

        İngiltere Premier Lig'den amatör takımlara kadar uzanan soruşturmada, 98 kulübün adının geçtiği de vurgulandı. Futbolculara yönelik cinsel istismar konusunda bugüne kadar 639 telefon ihbarının değerlendirildiği ve her iddianın emniyet ekiplerince ayrıntılı bir şekilde araştırıldığı da ifade edildi.

        Cinsel istismara maruz kaldığı tespit edilen kurbanların yüzde 98'inin erkek olduğu ve yaşlarının 7 ile 20 arasında değiştiği bildirildi.

        Çocukları korumak için 1884 yılında başkent Londra'da kurulan NSPCC'nin yanı sıra ülke çapında 15 polis ekibi de soruşturmaları yürütüyor.

        FIFA Başkanı Gianni Infantino, daha önce yaptığı açıklamada, küçük yaştaki futbolculara yönelik cinsel istismar skandalında suçlu olanlara en sert şekilde ceza verilmesi gerektiğini ifade etmişti. İngiltere Futbol Federasyonu Başkanı Greg Clarke ise söz konusu iddiaların ülke futbol tarihindeki en büyük krizlerden biri olduğunu söylemişti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler