Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SİVAS (AA) - İş-Kur İl Müdürlüğü, Sivas Belediyesi ve KOSGEB İl Müdürlüğü işbirliğiyle "Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Projesi" konulu toplantı düzenledi.

        Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Sivas Belediyesi ile Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle, kendi işini kurmak isteyen vatandaşların devlet desteği alabilmelerini sağlamak amacıyla, "Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Projesi"nin 2015 yılı içerisinde hayata geçirildiği hatırlatıldı.

        Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, "İlk 25 kişinin eğitimleri Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'müze bağlı Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'mizde 7 Aralık 2016 tarihi itibariyle başladı. İkinci 25 kişilik grubumuzu da 14 Aralık 2016 tarihinden itibaren eğitime alacağız. Grup eğitimleri 4 gün boyunca günde 8 saat olmak üzere 32 saat sürmektedir." ifadelerini kullandı.

        Eğitimleri başarıyla tamamlayan vatandaşların sertifikalarını alarak kendi iş yerlerini açma imkanına kavuşacaklarını aktaran Aydın, şunları kaydetti:

        "Şu an eğitime almış olduğumuz bu 100 vatandaşımızı da eklediğimiz zaman 2016 yılı içinde toplam 200 vatandaşımız bu proje kapsamında değerlendirilmiş olacaktır. 2017 yılı Ocak ve Haziran ayları arasındaki 6 aylık zaman içinde her biri 25 kişilik gruplardan oluşturulmak üzere toplam 150 vatandaşımız yine bu çok faydalı olduğuna inandığımız destek çalışmalarından yararlandırılmış olacaktır."

        İş-Kur İl Müdürü Nabi Soysal ise, "Çalışma ve İş-Kur İl Müdürlüğü olarak özel sektör ve kamu kuruluşları vasıtasıyla meslek eğitim faaliyetlerimize devam etmekteyiz." ifadesini kullandı.

        Programa, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın ve girişimciler katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler