Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AYDIN (AA) - Aydın Barosu İnsan Hakları Komisyonu üyeleri, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nü kutladı.

        Aydın Adliyesi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Aydın Barosu İnsan Hakları Komisyonu Koordinatörü Avukat Rabia Altuntaş Çiftçi, insan haklarının yeryüzünün en barışçıl silahı olduğunu söyledi.

        İnsan Hakları Evrensel Bildirgesinin 10 Aralık 1948 tarihinde Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından kabul edildiğini anımsatan Çiftçi, bu bildirinin hak ve özgürlükler alanında herkese uygulanması gereken standartları ortaya koyduğunu dile getirdi.

        Çiftçi, "İnsan hakları, ortadan kaldırılamaz. İnsan var oldukça yok edilemez, zengin, fakir, dil, din, cinsiyet ve mezhep gözetmeden herkese ve hepimize aynı biçimde davranan, insan olmanını ve onurlu yaşamanın kazandırdığı haklardır." dedi.

        İnsan hakları standartlarının daha ileri boyutlara taşınabilmesi için gerekli yasal düzenlemelerin yapılması talebinde bulunan Çiftçi, "Biz avukatlar, hukukun üstünlüğü, insan hakları, bağımsız yargı ve savunmanın güçlenmesi ve geliştirilmesinde mücadele etmek için varız." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler