Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SİİRT (AA) - Siirt'te 112 Acil Sağlık Hizmetleri Haftası nedeniyle özel bir okulda tatbikat yapıldı.

        112 personeli tarafından yapılan tatbikatta, öğrencilere 112'ye nasıl başvurulacağı ve kaza anında nasıl davranılacağı konularında bilgi verildi.

        Okul bahçesinde yapılan tatbikat öncesinde konuşan Okul Müdürü Feridun Bilek, 112 hizmetleri ve ilk yardımın önemine değinerek okul olarak bundan sonra tüm sosyal etkinliklerinde aktif olarak görev yapacaklarını söyledi.

        112 Acil Servis Sorumlusu Fatih Sarıkaya, 112 hizmetleri ve ilk yardımın hayat kurtardığını belirterek öğrenciler başta olmak üzere hiç kimsenin 112 Acil Servisini asılsız ihbarlarla meşgul etmemesini istedi.

        Çok büyük oranlara varan asılız ihbarlarla karşı karşıya kaldıklarını belirten Sarıkaya, bu durumunda gerçekten yardıma ihtiyaç duyan kişilere ulaşılmada gecikmelere neden olduğunu ifade etti.

        Daha sonra gerçekleştirilen tatbikatta, senaryo gereği bir aracın içine sıkışmış bir kazazedenin kurtarılması, 112 ekiplerine haber verilmesi ve ilk yardım yapılarak sağlık kurumuna kaldırılması gerçekleştirildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Siirt haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Siirt Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler