Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        VAN (AA) - Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı'nın (TDV) öncülüğündeki "Halep'te İnsanlık Ölmesin" Kampanyası kapsamında Van'daki camilerde cuma namazı sonrası yardım toplandı.

        Cuma hutbelerinde, Halep'te yaşanan insanlık dramına dikkat çeken imam hatipler, vatandaşlara, konuya sessiz kalmamaları konusunda uyarılarda bulundu.

        Kentteki Merkez Halid Bin Velid Cami İmam Hatibi Nurullah Arvas, cuma hutbesinde "Halep'te İnsanlık Ölmesin" Kampanyası'ndan bahsederek, vatandaşlardan duyarlı olmalarını istedi.

        Halep'teki sıkıntılı durumların sürdüğünü belirten Arvas, hutbesinde şunları söyledi:

        "Milletimiz, 'Kişi kardeşine yardım ettiği sürece Allah da ona her daim yardım eder' hadisini her daim şiar edindi. İnsanlığın ölmediğini dünyaya asırlardır bu millet gösterdi. Bugün de sıra Halep'te. Bugün bize Halep'i haykırmak ve insanlığın ölmediğini haykırmak düşüyor. Diyanet İşleri Başkanlığımız Halep'teki mazlumlar için sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirerek, 'Halep'te İnsanlık Ölmesin' isimli yeni bir kampanyaya öncülük ediyor. Desteklerinizi bekliyor ve biliyoruz ki her daim mazlumun sesi, mağdurun ümidi olan milletimiz, bu kampanyaya da duyarsız kalmayacaktır."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler