Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADANA (AA) - Adana'da kızı ile erkek arkadaşı olduğu ileri sürülen kişiyi tüfekle öldürdüğü iddia edilen sanığın, biri ağırlaştırılmış 2 kez müebbetle cezalandırılması istemiyle yargılandığı davanın duruşması görüldü.

        Adana 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Mehmet Zen Öngüç ile avukatı ve tanıklar katıldı.

        Duruşmada olay yerine ilk giden iki polis memuru tanık olarak dinlendi.

        Mahkeme heyetinin söz verdiği polis memuru H.İ, olay yerine gittiklerinde sanığın evinin kapısı önünde kendilerini beklediğini anlattı.

        Sanığın bir elinde av tüfeği, diğerinde ise bıçak olduğunu aktaran H.İ, "Kafasının arkasından da kan akıyordu. Kızı ile birini öldürdüğünü söyledi. Elindeki bıçağı da ölen şahıstan aldığını ifade etti. Tüfeği ve bıçağı bize vererek teslim oldu. Şahsı alıp karakola götürdük. Karakolda hırçınlaştı. Kafasını bir yere vurup vurmadığını hatırlamıyorum." diye konuştu.

        Diğer tanık polis memuru H.K. de sanığın kendilerine "Kızımı öldürdüm, namusumu temizledim." dediğini ileri sürdü.

        Sanık Öngüç ise, "Kızımı öldürdüm, namusumu temizledim" şeklinde bir ifadesinin olmadığını iddia ederek "Ben böyle bir şey söylemedim. Beni ilk gördüklerinde kafam kanıyordu. 112’yi arayarak ‘burada yaralı var’ diyerek ambulans çağırdılar. Ayrıca, burnumun kenarında da yara vardı. Şahısla boğuşurken onun tırnakları burnumun kenarını çizmişti.” ifadesini kullandı.

        Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı, öldürülen Velit Güzel’in tırnağından alınan örnekler ile sanığın DNA’sının karşılaştırılıp rapor düzenlenmesi için erteledi.

        Adana'da 8 Ocak'ta kızı Rabia Kızılboğa ile erkek arkadaşı olduğu ileri sürülen Velit Güzel'i tüfekle öldürdüğü iddia edilen baba Mehmet Zen Öngüç hakkında biri ağırlaştırılmış 2 kez müebbet ile cezalandırılması istemiyle dava açılmıştı.

        Sanık, daha önceki savunmasında, sesler üzerine hırsız olduğunu düşünerek tüfeğini alıp evinin damına çıktığını belirterek, "Karanlıktı. İçeri girecektim bir şahsı gördüm. Bana saldırdı. Bir süre boğuştuk. Bu sırada kafama darbe aldım. Elimde tüfekle merdiven dairesinin kapısına düştüm. O sırada kendimi korumak amaçlı ateş etmeye başladım. Ben daha sonra kızımın vurulduğunu gördüm. Kendimi öldürmek istedim ancak oğlum engelledi." demişti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler