Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MALATYA (AA) - Kale Müftülüğünce düzenlenen Gençlik Buluşmaları programı çerçevesinde, İlçe Müftüsü Abdullah Bekiroğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Akın Ergen ile Halk Eğitimi Müdürü Aziz Ayaz, İzollu Lisesi öğrenci ve öğretmenleriyle bir araya geldi.

        İzollu Lisesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programda konuşan Müftü Bekiroğlu, insanların bu dünyaya sadece yaşamak için gelmediğini belirtti.

        Yapılan işler, meslekler, ticaret gibi çalışmaların sadece yaşamı sürdürmekle alakalı olduğunu dile getiren Bekiroğlu, "Oysa insan dışındaki tüm canlılar da hayatlarını sürdürmek için uğraşıyorlar. Biz insanları hayvanlardan ayıran aklımız var, düşünme kabiliyetimiz var. Hayatın anlamını ve gayesini düşünmeden sadece tüketen bir canlı durumundaysak tıpkı amacı dışında kullanılan bir cihaz gibi işe yaramaz bir halde atılmaya mahkum oluruz." dedi.

        Hayatın, okulda öğretmenlerin yaptığı sınavlara benzediğini anlatan Bekiroğlu, "Ancak Allah'ın yaptığı sınavda kopya serbest olduğu gibi soru ve cevaplar da bizzat bizlere açıklanıyor. Şu halde böyle bir imtihanda başarısız olmak neyle izah edilebilir?" ifadelerini kullandı.

        Allah'ın insanlara pek çok nimetler verdiğini hatırlatan Bekiroğlu, bu nimetlerin değerinin bilinmesi gerektiğini belirterek, sadece maddi kazançlara odaklanılması halinde hayatın gerçek anlamının kaçırılabileceğini vurguladı.

        İlçe Milli Eğitim Müdürü Akın Ergen de bu programların daha da geliştirilerek devam etmesini arzuladıklarını söyledi.

        Gençlerin ihtiyaç duyduğu konularda aydınlatılması için gerekli işbirliğine ve desteğe hazır olduklarını aktaran Ergen, programda emeği geçenlere teşekkür etti.

        Program kapsamında müftülükçe öğrencilere ikramlarda bulunuldu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler