Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KAYSERİ (AA) - Kayseri'de, Suriye'nin Halep kentindeki yerleşim yerlerine yönelik saldırılarda hayatlarını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

        Tarihi Hunat Cami'de cuma namazının ardından Halep'te yaşanan katliamda yaşamını yitirenler için gıyabi cenaze namazı kılındı, dua edildi.

        Memur-Sen Kayseri İl Başkanı Aydın Kalkan, namazın ardından yaptığı açıklamada, Halep'te insanlığın öldüğünü ancak dünyanın seyretmekle kaldığını söyledi.

        Bir an önce oradaki insanlar için harekete geçilmesi gerektiğine dikkati çeken Kalkan, şöyle konuştu:

        "Halep'te can pazarı yaşanıyor ve maalesef insanlık bu katliamı kanıksamış durumda. Dünyanın birçok ülkesinde yaşayanlar, bu katliamları kendi surları arkasından film izliyormuş gibi seyrediyor. Halep insanlığın topyekun öldüğü yerdir artık. Kim hangi bahanenin arkasına gizlenirse gizlensin hakikat budur. Bu yüzden Halep aynı zamanda insanlığın imtihanıdır ama insanlık duyarsız, insanlık kayıtsız."

        Halep'teki mağdurların yardım beklediğini dile getiren Kalkan, başlattıkları kampanyaya vatandaşların destek vermesini istedi.

        - Sivas

        Sivas'ta, Memur-Sen ile İnsani Yardım Derneği (İHH) ortak basın açıklaması düzenleyerek Halep'teki saldırıları protesto etti.

        Kent Meydanı'nda ellerinde "Halep için ayaktayız", "Halep seni bekliyor" yazılı dövizler taşıyan ve "Halep'i açlıktan, insanlığı utançtan kurtar" yazılı pankart açan grup, attıkları sloganlarla saldırılara tepki gösterdi.

        Grup adına açıklama yapan Memur -Sen Sivas İl Temsilcisi Halil İbrahim Temiz, Halep'te sivillere yönelik saldırılara karşı Avrupa'nın sessiz kaldığına işaret etti.

        Halep'te can pazarının yaşandığını belirten Temiz, şunları söyledi:

        "Halep, insanlığın ve bütün insani değerlerin katledildiği kentlerden biridir. Maalesef, insanlık bu katliamı kanıksamış durumda. Dünyanın birçok ülkesinde yaşananlar, bu katliamları kendi surları arkasından bir film izliyormuş gibi seyrediyorlar. Merhamet ihtiyacı, adalet yoksunluğuna dayanır. Biz daha köklü çözümler üretilmesi gerektiğine, adil bir dünyanın vicdanları harekete geçirdiğimiz zaman mümkün olduğuna inanıyoruz. Halep'te bir vicdan köprüsü oluşturmak zorundayız. İnşallah, bunu başaracağız."

        - Yozgat

        Yozgat'ta Diyanet İşleri Başkanlığının başlattığı "Halep’te İnsanlık Ölmesin" kampanyası kapsamında bütün camilerde cuma namazı sonrası yardım toplandı.

        Cuma hutbesinde, Halep'te yaşanan drama dikkat çekilerek Halep halkı için namaz sonrası para yardımı toplanacağı duyuruldu.

        Namazın ardından camiden çıkan cemaat, düzenlenen kampanyaya yoğun ilgi gösterdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler