Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAMSUN (AA) - Havza ilçesinde, Suriye'nin Halep kentinde yerleşim yerlerine yönelik saldırılarda ölenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

        Kevser Camisi'nde Havza Müftülüğü, Memur-Sen Havza Temsilciliği ile bazı sivil toplum kuruluşları işbirliğiyle bir araya gelen sivil toplum kuruluşu üyeleri, Cuma namazının ardından Halep'te yaşanan katliamda yaşamını yitirenler için gıyabi cenaze namazı kıldı ve dua etti.

        Memur-Sen Havza Temsilcisi Numan Kurt, burada yaptığı açıklamada, Suriye'de başlatılan direnişin 6. yılına girdiğini, 6 yıldır Suriye halkının zulüm gördüğünü söyledi.

        Suriye'deki kardeşlerinin fotoğraflarına bile bakmaya tahammül edemedikleri derecede zalim, vahşi saldırılarla katledildiklerini belirten Kurt, şöyle konuştu:

        "Bir yandan alçak ve zalim Esed rejimi, bir yandan şer odağı ülkelerin savaş uçakları Suriye semalarından kadınlar ve çocukların üzerine bombalar yağdırıyor. Tüm zorluklara, baskılara, yokluklara, imkansızlıklara ve bu ağır vahşete rağmen Suriye halkı, destansı bir direniş sergiliyor. Şer ittifakı ancak Halep'i insansızlaştırarak zafer elde edebileceklerinin farkına varmışçasına soykırım gerçekleştiriyor."

        Bu arada, namaz öncesinde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan "Halep'te İnsanlık Ölmesin" kampanyası kapsamında Halep için yardım toplandı.

        Gıyabi cenaze namazına, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler