Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HATAY (AA) - Halep'te hayatını kaybedenler için Hatay'da cuma namazı sonrası gıyabi cenaze namazı kılınarak dualar edildi. Etkinlikte, Halep'te zor durumda olanlar için de yardım toplandı.

        Anadolu'nun ilk camisi olma özelliğini taşıyan Habib-i Neccar Camisi'nde İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, cuma namazı sonrasında Halep'te hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldırdı.

        Kadınların da namaza katıldığı gözlenen etkinlikte, Halep ile Suriye'nin farklı kentlerinde zor durumda olanlar için dualar edildi.

        Cami çıkışında, Halep'te zor durumda olanlar için yardım da toplandı.

        Daha sonra Künefeciler Meydanında Memur-Sen "Halep'i açlıktan insanlığı utançtan kurtar" adlı bir basın açıklaması yaptı.

        Memur-Sen İl Temsilcisi Hasan Urhan, üyeleri adına yaptığı açıklamada, Halep'in bir parçamız, yürek yangını olduğunu belirtti.

        Halep'te insanlığın öldüğünü belirten Urhan, "Batı yine üç maymunu oynuyor. Bugün insanlığın ve bütün insani değerlerin katledildiği kentlerden biri Halep. Halep'te can pazarı yaşanıyor ve maalesef insanlık bu katliamı kanıksamış durumda. Dünyanın birçok ülkesinde yaşayanlar bu katliamları kendi surları arkasından bir film izliyormuş gibi seyrediyor. Halep, insanlığın topyekün öldüğü bir yerdir artık. Kim hangi bahanenin arkasına gizlenirse gizlensin hakikat budur. Bu yüzden Halep, aynı zamanda insanlığın imtihanıdır." diye konuştu.

        Halep’e bir vicdan köprüsü oluşturmak zorunda olduklarını belirten Urhan, bunun ilk adımı olarak da "Halep'i açlıktan, insanlığı utançtan kurtar" temalı kampanyayı başlattıklarını, Memur-Sen, Kızılay, İHH, ve diğer insani yardım dernekleriyle ilk aşamada Halep'e 81 tır un ulaştırmayı hedeflediklerini, bu yardımların süreç içerisinde devam edeceğini kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hatay haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hatay Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler