Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ARTVİN (AA) - Borçka-Hopa karayolu üzerinde kar yağışı nedeniyle mahsur kalan vatandaşlara, Borçka Kaymakamı Ertuğrul Örnek ve beraberindeki Ensar Vakfı Borçka Şubesindeki bir grup gönüllü tarafından yiyecek ikramında bulunuldu.

        Örnek, burada yaptığı açıklamada, yaklaşık 3 gündür etkili olan kar yağışından dolayı Borçka-Hopa arasındaki Cankurtaran mevkisinde çok sıkıntılı bir ulaşımın söz konusu olduğunu söyledi.

        Zaman zaman yolun trafiğini kesmek zorunda kaldıklarını dile getiren Örnek, şöyle devam etti:

        "Şiddetli yağıştan dolayı karayolları çalışmaları yeterli gelmedi ve çok yoğun bir tır trafiği olması hasebiyle tırlara müsaade etmedik. Öncelikli olmak üzere. Zaman zaman diğer araçlara da kesinti yaptık, genelde tırlara müsaade etmedik. Bir de yolda kalan tır şoförlerimiz ekmek paraları için yollardalar. Bizim de kendilerini hem misafir etme duygusu, hem de dertleri sıkıntılarını biraz daha azaltmak için zaman zaman ikramlarımız oldu. Çünkü yolda yanlarında yiyecek ve içecekleri olmayabilir diye düşündük. Şimdi çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor, şu an itibariyle trafiğe açılmış durumda. Kazasız, belasız inşallah geçişler devam edecektir."

        Ensar Vakfı Borçka Şube Başkanı Erkan Navdar ise Cankurtaran'daki kar nedeniyle tırların ve araçların 4 ile 5 saat civarında yolda kaldığını belirterek, "Bizler de elimizden geldiği kadar sıcak çorba dağıttık, devamında da 690 rakımlı Cankurtaran zirvesindeki vatandaşlarımıza, tır şoförü arkadaşlarımıza sıcak pide, ayran ve poğaça dağıttık. Elimizden geldiği kadar yolda kalanlara yardım etmeye çalıştık." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Artvin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Artvin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler