Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUĞLA (AA) - Muğla'nın Menteşe ilçesinde, Suriye'nin Halep kentindeki saldırılarda hayatlarını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

        Kurşunlu Camisi Meydanı'nda cuma namazı sonrası toplanan grup, Halep ve İslam coğrafyasında hayatlarını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı, dua etti.

        Memur-Sen İl Temsilcilisi Önder Uçak, yaptığı konuşmada, insanlığın ve bütün insani değerlerin katledildiği kentlerden birinin de Halep olduğunu söyledi.

        Kuşatma altındaki Halep'te bütün insani değerlerin katledildiğini belirten Uçak, "Maalesef insanlık bu katliamı kanıksamış durumda. Dünyanın birçok ülkesinde yaşayanlar, bu katliamları kendi güvenlikli surları arkasından, bir film gibi izleyen duyarsız insan kitlesine dönüştü." dedi.

        İnsanlık dramının merkezinin Halep olduğunu vurgulayan Uçak, şunları kaydetti:

        "Memur-Sen olarak, Halep için ayağa kalktık. Biliyoruz ki, can pazarının yaşandığı mahşer yerinde insanlık direniyor. Özellikle İslam dünyasında yıkım, bizzat emperyalist devletler tarafından desteklenmektedir. Enkazların altından onlarca kadın ve çocuk cesedi çıkarılıyor. Halep bugün Ümran bebek kadar yalnız, Ümran bebek kadar şaşkındır."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler