Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MANİSA (AA) - Manisa'da, Suriye'nin Halep kentinde saldırılar sonucu hayatını kaybeden için Manisa'da gıyabi cenaze namazı kılındı.

        Şehzadeler ilçesindeki Hatuniye Camii’nde Cuma namazı sonrası Memur Sen Konfederasyonu Manisa İl Temsilciliği üyeleri tarafından organize edilen gıyabi cenaze namazında vatandaşlar saf tuttu.

        Hatuniye Camisi imamı Hayrettin Çoban, "Rabbim, Halep'teki şehitlerimizin şahsında tüm dünyada mazlum ve mağdur olarak hayata veda eden kardeşlerimize rahmet eylesin." diye konuştu.

        Memur Sen Manisa Temsilcisi Mustafa İrğat ise, Halep'te tüm dünyanın gözleri önünde katliamın yaşandığını belirtti.

        İrğat, "Halep, insanlığın topyekün öldüğü bir yerdir artık. Kim hangi bahanenin arkasına gizlenirse gizlensin, hakikat budur. Bu yüzden Halep aynı zamanda insanlığın imtihanıdır. Ama insanlık duyarsız, kayıtsız. En çok da ümmetin sessizliği canımızı acıtıyor." diye konuştu.

        İHH İnsani Yardım Vakfı'nın da Halep için yardım kampanyası başlattığı, 14 Aralık’ta bir yardım konvoyunun Halep'e gönderileceği belirtildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler