Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Türkiye Eskrim Federasyonu tarafından düzenlenen, Yıldızlar Epe-Kılıç Türkiye Şampiyonası, Antalya'da başladı.

        Antalya Spor Salonu'nda düzenlenen şampiyonaya yıldız kılıç ve epe kategorilerinde bayan ve erkeklerde 37 kulüpten 560 sporcu katıldı. Şampiyonada bugün yıldız kılıç, yarın ise epe kategorilerinde maçlar yapılacak. Şampiyona, 11 Aralık'ta sona erecek.

        Türkiye Eskrim Federasyonu Asbaşkanı Ahmet Hakan Hayber, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarın ve pazar günü 7 ülkeden sporcuların katılımıyla uluslararası büyükler flörede satellite turnuvasının yapılacağını kaydetti. Hayber, bu turnuvaya da 7 ülkeden bayanlar ve erkeklerde toplam 65 sporcunun katılacağını bildirdi.

        Asbaşkan Hayber, federasyon olarak ilk defa 2016 yılında olimpiyatlara sporcu gönderdiklerinin altını çizerek, "Federasyonun 2016 yılında olimpiyatlara katılması ve bunun da basında yer alması ile bu spora ilgi daha da artı. Özellikle aileler ve veliler çocuklarını bu spora yönlendirmeye başladı. Okullarda eskrim çocuklarımızın ilgisi daha çok çekmeye başladı." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler