Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ORDU (AA) - Vali İrfan Balkanlıoğlu, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

        Balkanlıoğlu, mesajında, Birleşmiş Milletler Genel Kurulunun, İnsan Hakları Evrensel Bildirgesini 10 Aralık 1948 günü kabul etmesinin ardından 10 Aralık'ın, "İnsan Hakları Günü" olarak kutlanmaya başlandığını hatırlattı.

        Tüm insanların eşit olduğunu ve eşit muamele görmesi gerektiğini belirten Balkanlıoğlu, vatandaşların her ortamda ve her durumda eşit haklara sahip olması adına bütün tedbirlerin devlet tarafından alındığını, insan haklarının ihlali durumunda başvurulacak mercilerin halkın hizmetine sunduğunu aktardı.

        Dünya üzerinde haksızlığa uğramış, zulüm görmüş, hakkı yenmiş birçok insan bulunduğuna işaret eden Balkanlıoğlu, şunları kaydetti.

        "Özellikle içinde bulunduğumuz coğrafyada, Mısır’da, Irak’ta ve son zamanlarda Suriye’de zulüm gören, haksızlığa uğrayan ve tüm dünyaya bu zulmü, haksızlığı haykırmasına rağmen sesini bizden başka kimselere duyuramayan insanlar olduğunu içimiz acıyarak apaçık görüyor, çare olmaya, derman bulmaya çalışıyoruz. Çevre kirliliğine, hayvanlara uygulanan kötü muamelelere karşı duyarlılık göstermemiz elbette takdire şayandır. Ancak bu duyarlılığın, bu hassasiyetin aynını son günlerde Suriye’de, uzun zamandan beri de tüm bölgede cereyan eden zulme, insan hakkı ihlallerine, kundakta iken öldürülen masum bebeklerin katline karşı da göstermemizin insan olmanın gereklerinden olduğu düşüncesindeyiz."

        İnsan haklarının tüm insanlar için dil, din, ırk, renk, ulus ve ülke ayrımı yapılmaksızın aynı ilkeler temelinde herkes için eşit biçimde uygulanır olmasını temenni eden Balkanlıoğlu, bu temenninin tüm uluslar ve tüm devletler tarafından paylaşılmasının bir gereklilik olmakla birlikte aynı zamanda bu konuda inanılır olmanın da şart olduğunu vurguladı.

        Vali Balkanlıoğlu, bugünün, özellikle bölgedeki Suriyeli, Iraklı insanlar başta olmak üzere dünya üzerinde haksızlığa uğrayan, zulüm gören, vatanından, yurdundan koparılan tüm insanlar için mağduriyetin giderilmesi yönünde önemli bir fırsat haline getirilmesini diledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler