Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ISPARTA (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sigorta primleriyle ilgili "Primleri azaltarak değil, primleri sağlıklı toplayarak inşallah daha iyi noktaya geleceğiz. Zaten primini vaktinde ve düzenli ödeyenler için 5 puan düşürmüşüz. İlave teşviklerimiz var. Yağmur yağmadan toprağın çorağını ortadan kaldıramayız." dedi.

        Isparta programı kapsamında AK Parti İl Başkanlığını ziyaret eden Müezzinoğlu, AK Parti kadroları olarak kuruldukları günden bugüne ülkeye ve millete çok önemli hizmetler yaptıklarını belirtti.

        Müezzinoğlu, 13-14 yıl önce hayal edilemeyen hizmetleri başarmış olmanın onuru ve gururunu yaşadıklarını ifade etti. Akla hayale gelmeyecek, hukuka sığmayacak iftiralar, dedikodular ve tuzaklarla karşılaştıklarını dile getiren Müezzinoğlu, "Bütün bunlara rağmen bir olduk, beraber olduk. Milletle beraber yolculuğumuza devam ettik. Bundan sonra da milletle yolculuğumuza devam edeceğiz." diye konuştu.

        Yaşanan sıkıntıların, geçmiş olduğu gibi birliktelikle aşılabileceğini vurgulayan Müezzinoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Dün Başbakanımız ekonomideki daralma ve işsizlik oranlarının artması nedeniyle yaklaşık 15 gündür yaptığımız çalışmaları kamuoyuna açıkladı. Çalışma Bakanlığı olarak diyoruz ki önümüzdeki yıl 500 bin işsizin istihdam alanına katılmasıyla ilgili destek vereceğiz. Toplum yararına çalışmayla birlikte bu rakam 600 bine çıkacak. Üniversite ve lise öğrencisi, staj yapan, çıraklık eğitimine giden 1 milyon 250 bin kişiye her ay 260 liraya kadar destek vereceğiz. Bir an önce hayata atılabilsinler ve kendilerine güvenleri artsın diye. Bu gibi sıkıntıları azaltabilecek tüm tedbirleri alıyoruz."

        Kredisi ödemekte güçlük çeken esnafa da destek verdiklerini anlatan Müezzinoğlu, KOBİ'lere desteği de artırdıklarını bildirdi.

        Bakan Müezzinoğlu, "Dünyanın bize kurmak istediği tuzakları ister ekonomik, ister bölücülük anlamında olsun, ister hain girişimler anlamında olsun hepsini nasıl bozduysak bunları da yine beraber bozacağız. Geçtiğimiz 14-15 yıllık dönemde dünya kadar tuzağı, oyunu ve kapalı kapılar ardındaki planları nasıl hep beraber bozduysak, yarınlara da hep birlikte güçlü bir şekilde yürüyeceğimize inanıyorum." değerlendirmesini yaptı.

        - "Primleri sağlıklı toplayarak daha iyi noktaya geleceğiz"

        Ziyarette partililerinin sorularını da yanıtlayan Müezzinoğlu, hükümetlerinin gelecek yıl kamuya alacağı 60 bin kadronun 3 ayağının eğitim, güvenlik ve sağlıktan oluştuğunu hatırlattı.

        "Bugün bol keseden verirsek, yarın acı acı bedelini öderiz" diyen Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

        "Birlikte bu ülkeyi büyüteceğiz. Herkes görev ve sorumluluklarını iyi yapacak. 2002'de iş dünyamız bin dolara 6,6 asgari ücretliyi çalıştırıyordu. Doların tarihi rekorunu kırdığı bugün bin dolara 2 kişi çalıştırılamıyor. Asgari ücretli 1,5 kişi çalıştırılabiliyor. Bu demek oluyor ki 4-4,5 kişinin hakkını bu 2 kişiye devretmişiz. İstihdamı, ekonomiyi, ihracatı da büyütmüşüz. Ama istediğimiz noktada değiliz. Öyle olsak '2023 hedefi' demeyiz. Dünyayla iddialı olduğumuz noktaya geldiğimizi henüz söyleyemiyoruz. O noktaya geleceğiz ve öne geçmenin hesaplarını yapacağız. Dolayısıyla bütün sıkıntıları paylaşarak azaltacağız."

        Bakan Müezzinoğlu, bir partilinin sigorta prim oranlarının düşürülüp düşürülmeyeceği sorusuna ise "Primleri azaltarak değil, primleri sağlıklı toplayarak inşallah daha iyi noktaya geleceğiz. Zaten primini vaktinde ve düzenli ödeyenler için 5 puan düşürmüşüz. İlave teşviklerimiz var. Yağmur yağmadan toprağın çorağını ortadan kaldıramayız." yanıtını verdi.

        Müezzinoğlu, başka bir soru üzerine ise "Emekli olanların emeklilik ikramiyelerini 30 yıl üzerinden hesaplayarak verdik. Ancak bazıları, '35-38 yıl hizmet ettik aradaki farkı da istiyoruz' dediler. İnşallah bu aradaki farkı da alabilecek bir düzenlemeyi gelecek yıl yapacağız." dedi.

        Isparta İl Genel Meclisinin toplantısını ziyaret eden Müezzinoğlu, daha sonra Isparta'dan ayrıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Isparta haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Isparta Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler