Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MERSİN (AA) - Halep'te yaşanan ölümlere dikkati çekmek amacıyla Memur-Sen Mersin temsilciliği üyeleri ve vatandaşların katılımıyla, cuma namazı sonrası gıyabi cenaze namazı kılındı.

        Namazın ardından Ulu Cami'nin avlusunda toplanan çok sayıda vatandaş, Halep için gıyabi cenaze namazı kıldı.

        Memur-Sen İl Temsilcisi Abdullah Çelik, namazın ardından yaptığı konuşmada, Srebrenitsa'nın kaderini bugün Halep'in yaşadığını söyledi.

        Halep'te insanlık ölürken, batının '3 maymunu' oynadığını ifade eden Çelik, bugün insanlığın ve bütün insani değerlerin katledildiği kentlerden birinin Halep olduğunu aktardı.

        Halep'in açlıktan kurtarılması çağrısında bulunan Çelik, şöyle konuştu:

        "Halep bizim tarihimiz, bizim parçamız. Halep bizim yürek yangınımız. Bugün insanların, insanlığın ve bütün insani değerlerin katledildiği kentlerden biridir Halep. Terörü konvansiyonel silaha dönüştüren devletlerin, bütün dünyadan yalıtarak katliam yaptığı Halep'te can pazarı yaşanıyor. Maalesef insanlık, bu katliamı kanıksamış durumda. Dünyanın birçok ülkesinde yaşayanlar, şu katliamları kendi surları arkasından bir film izliyormuş gibi seyrediyor. Artık Halep, insanlığın topyekun öldüğü bir yer. Kim hangi bahanenin arkasına gizlenirse gizlensin, hakikat budur. Bu yüzden Halep, aynı zamanda insanlığın imtihanıdır. Ama insanlık duyarsız, insanlık kayıtsız. En çok da ümmetin sessizliği canımızı acıtıyor. Ümmet, kendinden uzak zannettiği olayın bizatihi ortasında olduğunu nasıl anlamaz? İçindeki yangını nasıl hissetmez? Nasıl susma korosuna katılır? Ölen biziz, ezilen biziz."

        Çelik, yardım kuruluşlarıyla birlikte, "Halep'i açlıktan, insanlığı utançtan kurtar" temalı bir kampanya başlattıklarını belirterek, kampanya sonunda Halep'e 81 tır un ulaştırmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

        Öte yandan, Ulu Cami avlusunda, Halep'teki katliama dikkati çekmek amacıyla resim sergisi de açıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler