Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) öğrenci yurtlarına yönelik soruşturması kapsamında Ankara merkezli 20 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan şüpheli sayısı 66'ya yükseldi

        Alınan bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Şube ekiplerinin, FETÖ ile bağlantısı bulunan öğrenci yurtlarının yöneticileri, çalışanları ve bu yurtların bağlı bulunduğu şirketlerin yönetim kadrosu ve kurucu temsilcilerine yönelik dün başlattığı operasyonda gözaltı sayısı arttı.

        Ekiplerin 20 ilde sürdürdükleri operasyonda hakkında yakalama kararı bulunan 45'i kadın 136 şüpheliden gözaltına alınanların sayısı 66 oldu. Ankara Emniyet Müdürlüğüne getirilen şüphelilerin işlemlerine başlandığı öğrenildi.

        Yapılan soruşturmalar sonucunda şüphelilerden 70'inin telefonunda FETÖ mensuplarının kullandığı ByLock programının yüklü olduğu belirlenmişti. Hakkında gözaltı kararı alınanların 30'unun şirket yöneticisi, 28'inin kurum temsilcisi ve 56'sının ise müdür pozisyonunda bulunduğu belirtilmişti.

        Soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen şüphelilerin, 667 sayılı KHK ile FETÖ/PDY aidiyeti, iltisakı ve irtibatı belirlendiği, kapatılan Ankara'daki 29 özel öğrenci yurdunun kurucuları, yöneticileri ve bağlı bulundukları şirketlerin ortakları oldukları öğrenildi.

        Polisin operasyon düzenlediği şirketler arasında Başkent Eğitim Yayın ve Ticaret AŞ, Başak Grup Eğitim Ltd. Şti, Eksen AŞ. ve Sena Ltd. Şti de bulunduğu belirtilirken, FETÖ'nün yurtları arasında ise İffet Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdu, İhtiyat Yükseköğretim Erkek Öğrenci Yurdu ve Temkin Yükseköğretim Erkek Öğrenci Yurdunun da yer aldığı kaydedilmişti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler