Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ZONGULDAK (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, "Herkes şunu iyi bilmelidir ki Türkiye Cumhuriyeti, bu ülkenin Anadolu toprağının insanı var oldukça bu ülkeyi kimse ama hiç kimse dize getiremez, hiç kimse ülkeyi böldüremez, böldürmeye kalkışamaz." dedi.

        Yıldırım, Zonguldak Limanı'nda düzenlenen Filyos Limanı temel atma ve yapımı tamamlanan tesislerin toplu açılış törenine katıldı.

        Başbakan Yıldırım, Zonguldak'a 400 yataklı büyük bir hastane yapma kararı aldıklarını, yapımına başlandığını fakat yaşanan sıkıntılar nedeniyle inşaatın devam ettirilemediğini, şimdi ise sorunların çözüldüğünü, süratle Zonguldak'a yakışır 400 yataklı şehir hastanesini yapacaklarını söyledi.

        Zonguldak'ta 14 yılda, 7 milyar liralık yatırım yaptıklarını belirten Yıldırım, "Bu bağlamda bin 400 üzerinde derslik, 7 hastane, 2 bin 112 konut bitirdik. Bin 686 yeni konutun da yapımı devam ediyor. 44 taşkın koruma, dere ıslahı gerçekleştirdik, yeşil Zonguldak'a 12 milyon fidan diktik." ifadesini kullandı.

        Çaycuma Havalimanında tadilat yapıldığını daha da geliştirileceğini vurgulayan Yıldırım, Filyos Limanı açıldığında Çaycuma Havalimanına hem yurt içinden hem de yurt dışından daha çok sefer olacağını, daha çok insan geleceğini, Zonguldak'ın ekonomisinin daha da gelişeceğini anlattı.

        Zonguldak'a bu süre içerisinde toplamda 156 kilometre bölünmüş yol yaptıklarını aktaran Yıldırım, "Farklı noktalarda devam eden 16 proje var. Zonguldak-Bolu arası tamamen bölünmüş yol olarak tamamlandı. Zonguldak-Bartın arasına da bölünmüş yol yapıyoruz. Burada da 4 kilometrelik bir bölüm kaldı. Bütün çalışmalarımız tamamlandığında Bolu'ya, Bartın'a, Karabük'e, Düzce'ye artık bölünmüş yollarla konforlu bir şekilde seyahat edeceksiniz." diye konuştu.

        - "14 yılda denizciliğe çok büyük önem verdik"

        AK Parti iktidarı döneminde, 14 yılda, dış ticaretin gelişmesine, ekonominin dışa açılmasına, dünya ekonomisi ile bütünleşmeye ve kıyı şeritlerindeki illere büyük önem verdiklerine dikkati çeken Yıldırım, şu değerlendirmeyi yaptı:

        "Zonguldak Filyos Limanımızın dış ticaretin gelişmesi açısından hayati öneme sahip olduğunu biliyoruz. Hükümetlerimiz olarak geçtiğimiz 14 yılda denizciliğe çok büyük önem verdik. 2002'de sadece 35 olan denizcilik okulları sayısını 100'ün üzerine çıkardık. Deniz ticaret filomuz dünyada 19'uncu sıradaydı, bugün 14'üncü sıraya yükseldi. Tersane sayımız 37'den 79'a çıktı. Deniz ticaret alanında ÖTV'siz yakıt getirerek, taşımacılığı teşvik ettik böylece kıyılarımız arasında deniz taşımacılığını yüzde 80 artırdık."

        Başbakan Yıldırım, yatırımları yaparken balıkçıları da unutmadıklarını, sahillerde 293 olan balıkçı barınağı sayısını 384'e çıkardıklarını belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

        "İzmir'e, Mersin'e büyük bir liman, Karadeniz'in merkezi Zonguldak Filyos'a da Türkiye'nin üçüncü büyük limanını başladık, inşallah önümüzdeki seneden itibaren endüstriyle ilgili yatırımımıza da başlamış olacağız. Zonguldak, kara elmasın, demokrasinin merkezi. Zonguldak'ın kadınları, erkekleri, 15 Temmuz gecesi Başkomutanın, Cumhurbaşkanın çağrısını alır almaz, meydanlara indi. Ay yıldızlı bayrağa yere düşürmediniz. Türkiye'nin geleceğini kurtardınız, sizin için ne yapsak azdır. Siz her şeyin en iyisine layıksınız. Allah sizden razı olsun. Alçak darbecilere, alçak FETÖ örgütüne gereken dersi veren sizsiniz. Bununla da kalmadınız darbecilere darbe yaptınız, ekonomiye de can suyu verdiniz, destek oldunuz. Şimdi doları, dövizi bozdurarak da Türkiye'nin ekonomisine katkı yapıyorsunuz. Allah sizden razı olsun."

        Türkiye'nin etrafındaki ülkelerde büyük sıkıntılar olduğunun, Suriye'de, Irak'ta milyonlarca mazlum, mağdur insanın hiç uğruna hayatını kaybettiğinin altını çizen Binali Yıldırım, şunları kaydetti:

        "Türkiye olarak bölgedeki bu adaletsizliklerin ortadan kaldırılması, zulmün sona ermesi için başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere hükümetimiz bütün gayretleri gösteriyoruz. Oradaki kardeşlerimize kucak açmak, onların mağduriyetlerini gidermek için bütün imkanları seferber ediyoruz. Herkes şunu iyi bilmelidir ki Türkiye Cumhuriyeti, bu ülkenin Anadolu toprağının insanı var oldukça bu ülkeyi kimse ama hiç kimse dize getiremez, hiç kimse ülkeyi böldüremez, böldürmeye kalkışamaz. Gerek bölücü terör örgütlerine gerekse FETÖ terör örgütüne karşı bu milletin neler yaptığını bütün dünya alem gördü."

        (Sürecek)

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler